7 glamping tips in Oostenrijk

camping aan een meer alpen

31 december 2020

door Thijs in Tips

Glamping in Oostenrijk, wie houdt er niet van? De vrijheid van kamperen, maar dan wel met de luxe van je eigen sanitaire voorzieningen en een bed. In Oostenrijk vind je veel campings en accommodaties waar glamping mogelijk is. Soms is het zo luxe en chique, dat het eigenlijk geen glamping meer mag heten. In dit weblog 7 glamping tips in Oostenrijk.

Glamping in Oostenrijk

Glamping, oftewel luxe kamperen, is de laatste jaren enorm in opkomst. We willen overnachten in de natuur op een eenvoudige maar tegelijkertijd luxe manier. In Oostenrijk zijn veel mogelijkheden voor glamping. Zo zijn er campings die luxe safari-tenten aanbieden of bijzondere lodges, maar ook accommodaties die zich helemaal toeleggen op glamping. Hieronder vind je een aantal tips voor glamping in Oostenrijk.

Bekijk meer mogelijkheden voor glamping in Europa

#1. See-Lodges, Ossiacher See

De See-Lodges bevinden zich in het zuiden van Karinthië aan de oevers van de Ossiacher See. Er zijn 10 lodges, die allemaal over een terras beschikken met uitzicht over het meer. Er zijn TINY-See-Lodges voor 2 personen en mobile home SeeLodges voor 4 tot 5 personen. Meer heb je toch niet nodig? Het meer bevindt zich in de voortuin en de bergen liggen in de achtertuin. Op het terrein bevindt zich ook een uitstekend restaurant en wellnessvoorzieningen.

#2. Alpencamping Nenzing

De hemel op aarde, zo worden de hemelchalets van Alpencamping Nenzing ook wel genoemd. Sinds mei 2019 zijn de 10 nieuwe, luxe chalets te boeken en ze beschikken over alles wat je hartje begeert. De ligging van de opvallend vormgegeven chalets is prachtig. Ze zijn gebouwd tegen een heuvel en hellen als het ware over de afgrond heen. Van binnen ademen de hemelchalets luxe en klasse.

#3. Steirereck am Pogusch

Steirereck am Pogusch ligt in het hart van Oostenrijk, op zo’n uurtje rijden ten noorden van Graz. Deze herberg is tot in de wijde omgeving bekend vanwege het culinaire aanbod voor fijnproevers. Je kunt hier fantastisch eten en er is een groot assortiment (boerderijwinkel) aan koffie, ambachtelijk bier, Schnapps en wijn. Overnachten is mogelijk in een stal, maar niet in zomaar een stal. ‘Schlafen bei Schafen’ beschikt over luxe kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Ook is het mogelijk om een 'jagdhut' of een ‘vogelhuis’ te boeken.

#4. Biwak, Millstätter See

Rond de Millstätter See liggen zeven bijzondere Biwaks. Zo kun je direct aan het meer overnachten in ‘Biwak Schilf of hoog boven het meer in Biwak ‘Garten’. De huisjes voor 2 personen (15m2) zijn eenvoudig ingericht (met WC en wastafel), maar ademen stijl en klasse. Voor deze woningen kies je wanneer je in alle rust van de natuur, de omgeving en elkaar wilt genieten. Dit is hoe glamping bedoelt is!

#5. Baumhotel Kopfing

Baumhotel Kopfing ligt in het noorden van Oostenrijk, niet ver van de Duitse en Tsjechische grens. Dromen in de bomen, is het motto van dit bijzondere hotel. De 12 ‘boomhutten’ bevinden zich op een hoogte van zes tot tien meter en bieden alles wat je hartje begeert. Verwacht echter geen WiFi, dat wordt niet aangeboden. Qua comfort heeft overnachten in dit boomhotel niets met kamperen te maken, wel met vrijheid.#5. Alpencamping Nenzing

#6. OCHYS Waldhütten, Oberkreuzstetten

OCHYS Waldhütten ligt ten noorden van Wenen en bestaat uit een verzameling van boshutten met een glazen dak. Vanuit je bed heb je dus uitzicht op de bomen en de sterren. In de hutten voel je je één met de natuur, zonder in te boeten op comfort. De hutten zijn uitgerust met een heerlijk bed, een douche en een composttoilet. De naam Ochys is Keltisch voor ‘verhoogde plek’.

#7. Seecamping Berghof, Ossiacher See

Seecamping Berghof ligt aan de zonnige zuidoever van de Ossiacher See in Karinthië. Al meer dan 60 jaar wordt deze plek liefdevol gerund door de familie Ertl. Alles voor een eersteklas kampeerervaring is hier aanwezig. Je kun hier terecht met je eigen tent of caravan, maar er zijn ook tal van accommodaties te huur. In de mooie, houten huisjes, die sinds mei 2020 op de camping staan, krijg je het echt glampinggevoel. Ook kun je op Seecamping Berghof kamers, appartementen en caravans huren.

Zomervakantie tips