Skip to navigation Skip to main content

Bliksem doodt 16 koeien in de bergen

52660 - Bliksem doodt 16 koeien in de bergen

Eén enkele bliksemschicht doodde 16 runderen bij de Gnadenalm in Unterauern, Pongau in Oostenrijk, bericht Salzburg.orf.at . Na een grondige inspectie van de 16 dieren hebben dierenartsen dit moeten concluderen. Een zeer zeldzame en verdrietige situatie.

De dieren kwamen niet opdagen

De kudde runderen loopt in de zomer vrij rond op de Alpenweide en is eigendom van twee boeren die hun kuddes hebben samengevoegd. De boeren hadden de dieren vorige week vrijdag voor het laatst gezien, waarop ze besloten om ze te gaan zoeken. Eenmaal aangekomen bij de Hintergnadenalm, vonden ze de dieren. Allemaal 16 waren niet meer in leven.

Bevestiging door arts

Woensdag was dierenarts Judith Sichler ter plaatse en bevestigde na een grondig onderzoek dat de dieren zijn overleden door een blikseminslag. Volgens dierenarts Josef Schöchl komt het wel vaker voor dat een enkel of een aantal dieren getroffen wordt door bliksem, maar zo'n grote groep in één keer, is zeer zeldzaam. De runderen zijn per helikopter teruggevolgen naar het dal.

11 foto's van de leukste koeien in de Alpen >

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.