Skip to navigation Skip to main content

Foto-update: zo mooi was het vandaag in Zell-Gerlos in de Zillertal Arena

52515 - Foto-update: zo mooi was het vandaag in Zell-Gerlos in de Zillertal Arena

Zoals je wellicht hebt gelezen, zijn we deze week op pad in Oostenrijk. Vandaag kwamen we op een nieuwe bestemming aan: Zell-Gerlos in de Zillertal Arena. We arriveerden rond het middaguur en trokken meteen de wandelschoenen aan! Hoe mooi het vandaag was in de regio zie je in deze foto-update.

Heerlijk weer voor een wandeling

Na een korte autorit arriveerden we in het Zillertal. Het zonnetje scheen, de groene bergen heetten ons van harte welkom en de thermometer wees een fijne 25°C aan in het dal. Kortom, heerlijk weer voor een wandeling. Wat mij betreft begint die wandeling met dit soort temperaturen wat hoger in de bergen, dus het startpunt was bij het bergstation van de Rosenalmbahn.

Kijkje bij de nieuwe Fichtensee

Aangezien de Zillertal Arena als een tweede thuis voelt voor me, ken ik de omgeving goed. Wat ik echter nog niet gezien had, is de nieuwe Fichtensee. Eind vorig zomerseizoen werd die gedeeltelijk in gebruik genomen en nu is ‘ie echt helemaal klaar voor gebruik. De Fichtensee ligt op een paar minuten lopen van het bergstation van de lift, wat het een goede eerste stop van de wandeling maakte. Het meer is een wateropslag voor de sneeuwkanonnen in de winter en in de zomer kun je er heerlijk zwemmen, suppen, roeien en relaxen. Met een gezellig strandtentje erbij is het een top bestemming voor een zomerse dag. Maar ik had de Fichtensee nog niet gezien, en daarom wilde ik er graag heen. Ik ben overtuigd: ik zou hier wel een mooie dag kunnen doorbrengen. Hoe het eruitziet?

52515 - fichtensee zell am ziller
De Fichtensee is een heerlijke plek op een mooie zomerse dag als vandaag

Met een knorrende maag over de Schmankerlweg

Na een kijkje bij de Fichtensee hebben we – hoe verleidelijk het water er ook uitzag – ervoor gekozen om via de Schmankerlweg naar de Kreuzwiesenalmhütte te lopen. Dat is ongeveer een uurtje lopen vanaf de Fichtensee. Het wandelpad loopt geleidelijk omhoog en op het eind wat naar beneden richting de hut. Ook met een kinderwagen is deze wandeling te doen, we zijn er meerdere tegengekomen, maar bereid je dan wel vast voor een natte rug van het zweet. Je overbrugt iets meer dan 210 hoogtemeters richting de hut en onderweg kom je borden tegen die je informatie geven over traditionele Zillertaler specialiteiten. Die borden zorgden ervoor dat onze trek nog groter werd, dus liepen we met een knorrende maag over de Schmankerlweg.

52515 - schmankerlweg zell am ziller
De borden langs het wandelpad geven informatie over plaatselijke specialiteiten

Lokale verwennerij bij de Kreuzwiesenalmhütte

Na een goed uur lopen – we moesten ondertussen nog wat foto’s en filmmateriaal schieten – was de hut in zicht. Een klein stukje afdalen naar de hut en een bestelling later stonden de halve liters Skiwasser en Soda-Zitrone klaar. Heerlijk! Nog voordat het eten kwam, werden we echter ook nog getrakteerd op een zelfgemaakte Schnapps. Voorgeschoteld werd ons een Apfelmusschnapps en een Zirbenschnapps. Heerlijk! Want ja, goede Schnapps is lekker en een warm welkom! Niet veel later arriveerde het eten en genoten we van een overheerlijke Kaiserschmarrn en een Melchermuas. De Kaiserschmarrn kennen we allemaal, maar de Melchermuas is echt een lokale specialiteit. Het gerecht bestaande uit boter, meel en melk smaakt het beste met een laagje suiker en Preiselbeeren. Bij de Kreuzwiesenalmhütte is ‘ie heerlijk! De gerechten hier worden gemaakt met producten van de eigen boerderij, en dat proef je. Aanrader dus! Voor we vertrekken, genieten we nog even van een bijzonder en lekker drankje; sekt met huisgemaakte siroop.

52515 - melchermuas
Ken jij dit gerecht? Melchermuas!
Ken jij dit gerecht? Melchermuas!

Voldaan terug

Na een heerlijke maaltijd liepen we terug naar het bergstation van de lift en daalden we weer af. Het was maar een middagje, maar wel een heerlijk middagje. Morgen wordt het weer net zo goed hopen we en dan zijn we in Gerlosstein op pad. Blijf ons nog volgen dus. En geniet nog even van deze heerlijke beelden!

52515 - foto s maken in de bergen
We schieten eigenlijk nooit op, want overal maken we foto's...
52515 - fichtensee
En dit is dan het resultaat
52515 - strand fichtensee
Wat kan een aangelegd bergmeer ook mooi zijn!
52515 - kreuzwiesenalmhutte
Kinderen zijn heerlijk aan het spelen en zwemmen op de berg
52515 - kaiserschmarrn
De Kreuzwiesenalmhütte ligt iets beneden het wandelpad
52515 - proosten met schnapps
Hoe lekker zien deze Kaiserschmarrn eruit?
Hoe lekker zien deze Kaiserschmarrn eruit?
52515 - kreuzwiesenalmhutte in zell am ziller
Proost op een heerlijke dag!
52515 - sekt met siroop
Genieten op het terras van de Kreuzwiesenalmhütte
52515 -
En een heerlijke afsluiter van een lekkere lunch: sekt met siroop
Zomer Mike

Over Mike

Welk seizoen het ook is, Mike is altijd graag in de bergen te vinden. Niet alleen in de zomer of winter, juist ook in de herfst of in het voorjaar zijn de bergen geweldig. Hij kan genieten van mooie wandeltochten om het water, suppen of kanoën op het water, of gewoon neerploffen en relaxen aan het water. Als Mike maar in de bergen is!