Te koop: mondkapjes voor bergliefhebbers

Mondkapje met Oostenrijkse vlag

1 augustus 2020

door Mike in Materiaal

Mondkapjes. Tot een paar maanden geleden verklaarde bijna iedereen je voor gek als je er eentje opzette in het openbaar. Vanwege het coronavirus is het een normaliteit geworden in het alledaagse leven. Ook in de Alpenlanden zijn de mondkapjes ingeburgerd, bijvoorbeeld in de bergliften. Daarom vonden we het leuk om mondkapjes in Alpenstijl te ontwerpen en deze zijn nu te koop.

De afgelopen weken ben ik onderweg geweest in de Alpen. Ik heb de bergen in Duitsland, Oostenrijk en Italië gezien en op het moment van schrijven zit ik in Gerlos. Per land verschillen de coronaregels, maar voor een bergvakantie is een mondkapje onmisbaar. Nu heb ik in de auto een pak ‘standaard’ mondkapjes liggen, maar ook twee met een leuke bedrukking in Alpenstijl. Dat staat toch wat leuker op de foto’s die we maken in de liften!

Mondkapjes in Alpenstijl

Kort voor de reis van naar de Alpen droeg ik voor het eerst een mondkapje en ik kwam er al snel achter dat een standaard blauw mondkapje niet zo heel charmant staat. Daarom leek het me een leuk idee om mondkapjes in Alpenstijl te ontwerpen. Via CSTM skins was dat snel geregeld. Het bedrijf verkoopt normaal gesproken custom bescherming voor je skibril en is sinds de coronacrisis ook mondkapjes gaan produceren. Ze drukken je eigen ontwerp op de wasbare stof en dat maakt dat je zelf hele leuke mondkapjes kunt dragen.

Austrian Grey en Mountain Forest

De twee ontwerpen die ik gemaakt heb zijn ook te bestellen via de website van CSTM skins, mocht je ze leuk vinden. De ‘Austrian Grey’ versie is een combinatie van oud hout en de Oostenrijkse vlag. Versie twee, ‘Mountain Forest’, is zoals de naam als zegt een ontwerp met een bos erop dat van boven gefotografeerd is. Op beide versies vind je een klein Indebergen symbool.

Mondkapje berglift
De versie 'Mountain Forest', met een dronefoto van boomtoppen.
Mondkapje Oostenrijk
'Austrian Grey', de versie met de Oostenrijkse vlag en hout erop.

Custom mondkapje kopen

Wil je zelf een custom mondkapje kopen of een Indebergen mondkapje kopen, dan kan dat via CSTM skins. De mondkapjes die wij hebben zijn éénlaags. Het bedrijf kan ook meerlaags mondkapjes maken. Neem vooral zelf contact op als je geïnteresseerd bent. Wij vinden ze fijn zitten.

>> Naar de webshop

Zomervakantie tips