Skip to navigation Skip to main content

Zomerseizoen SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental van start!

52373 - Zomerseizoen SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental van start!
© Bildarchiv SkiWelt

Het onderhoud voor het zomerseizoen is gedaan, de wandelpaden liggen klaar en de beleveniswerelden zijn open: het zomerseizoen van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is van start gegaan! Sinds 30 mei zijn de 14 zomerliften weer open en (als alles goed blijft gaan) kunnen we in deze prachtige Oostenrijkse regio vanaf 15 juni weer genieten van het uitzicht op de 70 drieduizenders. In dit blog een overzicht van de zomerliften, beleveniswerelden en meer.

Nieuwe ontwikkelingen

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental staat niet stil. In deze grote regio worden altijd nieuwe bezienswaardigheden en activiteiten ontwikkeld en vindt er constant onderhoud aan bergliften plaats. Wat is er nieuw aan de zomerliften dit jaar?

 • De Zinsbergbahn in Brixen im Thale: deze lift is in 2019 vernieuwd en afgelopen winterseizoen voor het eerst in gebruik gegaan. Deze zomer is het eerste zomerseizoen van de nieuwe lift! Zoals het er nu naar uit ziet, gaat de lift op 14 juni open.
 • De Erlebnisgondel Hexenwasser: deze gloednieuwe gondel is 'zo snel als een vlucht op een heksenbezem!', zeggen de ontwikkelaars. De lift gaat hopelijk vanaf 1 augustus in gebruik. De gelijknamige bergbeleveniswereld gaat al eerder open en zal via de andere zomerliften bereikbaar zijn.
52373 - filzalmsee brixen
Filzalmsee Brixen (Foto: © Bildarchiv SkiWelt)
Filzalmsee Brixen (Foto: © Bildarchiv SkiWelt)

14 zomerliften

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental biedt maar liefst 14 zomerliften! Daarmee kun je jezelf gemakkelijk verplaatsen in de regio. Zeker voor degenen die liever niet de berg op willen (of kunnen) lopen zijn de liften een ideale uitkomst. Een overzicht van de liften:

 • Gondelbahn Hochbrixen, Brixen im Thale: 30 mei - 26 oktober 2020. Dagelijks van 09.00 - 17.00 uur geopend.
 • Zinsbergbahn, Brixen im Thale: waarschijnlijk gaat deze lift op 14 juni open.
 • Hartkaiserbahn Ellmau: 30 mei - 8 november 2020. Dagelijks van 09.00 - 17.00 uur geopend.
 • Astbergbahn, Going: 6 juni - 4 oktober 2020. Dagelijks van 09.00 - 17.00 uur geopend.
 • Salvenbahn 1 + 2, Hopfgarten: 30 mei - 18 oktober 2020. Dagelijks geopend van 08.45 - 17.00 uur.
 • Hofstattbahn Kelchsau, Salvistabahn Itter: beiden gesloten in de zomer. Enkel open voor speciale gelegenheden.
 • Brandstadlbahn 1 + 2, Scheffau: 30 mei - 26 oktober 2020. Dagelijks van 09.00 - 17.00 uur geopend.
 • Hohe Salve lift (tussen Hexenwasser en Hohe Salve): geopend van 11 juli - 26 oktober 2020.
 • Erlebnisgondel Hexenwasser: augustus - 26 oktober 2020.
 • Alpenrosenbahn 1 + 2, Westendorf:  30 mei - 26 oktober 2020. Dagelijks van 08.30 - 17.00 uur geopend.
 • Kaiserlift Kufstein: 29 mei - 31 oktober 2020. Dagelijks geopend van 08.30 - 16.30 uur.

7 bergbeleveniswerelden

Waarom de Wilder Kaiser - Brixental zo geweldig is voor families (ook voor volwassenen zonder kinderen...)? Vanwege de 7 prachtige bergbeleveniswerelden! Alle werelden bieden meerdere prachtige wandel- en fietsroutes.

 • Filzalmsee Brixen im Thale : een prachtig almlandschap, een meertje, themawandelroutes, speeltoestellen, een eeuwenoude boerderij en Kneipp-stations.
 • Ellmi's Zauberwelt Ellmau : panoramarestaurant Bergkaiser - KaiserLounge, wandelroutes, Ellmi's Minikletterpark, Ellmi Shop en talloze speeltoestellen.
 • Astbergsee & Ponyalm Going: meer dan 20 pony's leven hier op de alm en ritjes zijn mogelijk.
 • Hohe Salve Hopfgarten Söll : 360 graden draaibaar panoramaplatform in bergrestaurant Hohe Salve en het hoogstgelegen kerkgebouw van Oostenrijk.
 • KaiserWelt Scheffau : Kaiserwald met kasteelmuur, klimwand, boomhutten en speeltoestellen. Bastelstube (knutselkamer), panoramawandelpad, de Jochstub'nsee (zeiltochtje!) en bergrestaurant Brandstadl.
 • Hexenwasser Söll Hohe Salve : maar liefst 60 speeltoestellen in, om en op het water, een blotenvoetenpad, een bijentheater en meer.
 • Alpinolino Westendorf : themawandelpaden, een reuzenknikkerbaan, panoramawandeling, de Kreuzjöchlsee, Himmelsteig.
52373 - ellmi s zauberwelt
Ellmi's Zauberwelt (Foto: © Bildarchiv SkiWelt)
Ellmi's Zauberwelt (Foto: © Bildarchiv SkiWelt)

De Bergbahn Erlebnis-Card

Het perfecte all-in pakket voor een vakantie in de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental: de Bergbahn Erlebnis-Card. Met deze ticket kun je gebruik maken van de liften, de bergbeleveniswerelden en de wandel- en zwembus tussen Going, Ellmau Scheffau en Söll. Verder krijg je maar liefst 25% korting bij partners en attracties. Heb je een gastenkaart bij je accommodatie ontvangen? Dan is de Bergbahn Erlebnis-Card voor volwassenen € 68,50 voor 6 dagen.

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental: dorpen en bereikbaarheid

Nog niet bekend met de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental? Deze prachtige regio vind je in het oosten van de Oostenrijkse deelstaat Tirol, vlakbij de Duitse grens. De vakantieregio bestaat uit het gelijknamige Wilder Kaiser en het Brixental. In de Wilder Kaiser kun je overnachten in de dorpen Söll, Scheffau, Ellmau en Going. Het Brixental biedt de bekende dorpen Itter, Kelchsau, Brixen im Thale, Westendorf en Kirchberg. De regio bereik je eenvoudig met de auto, waarbij je kunt rijden via München en de grens over kunt steken bij Kufstein. Uiteraard kun je ook eerder Oostenrijk in rijden en via Innsbruck en Wörgl rijden. Uiteraard heeft SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental zich volledig aangepast aan alle regels en maatregelen omtrent Corona. Alle maatregelen omtrent corona in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental vind je hier.

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.