Boeken zonder risico: Kufsteinerland in Tirol biedt omboekgarantie

 © Kufsteinerland - Sportalpen Marketing 
Boeken zonder risico: Kufsteinerland in Tirol biedt omboekgarantie

10 april 2020

door Miranda in Nieuws

Nu we veelal noodgedwongen thuiszitten door de coronacrisis, zijn reizen en vakantie wellicht niet de eerste dingen waaraan we denken. Toch dromen veel mensen over een bergvakantie en plannen maken voor de toekomst kan een fijne afwisseling zijn in deze onzekere tijd. Oostenrijk zet als eerste Europese land volgende week stappen om de coronamaatregelen iets minder streng te maken . De vakantieregio Kufsteinerland in Tirol heeft als reactie hierop een ‘omboekingsgarantie’ in het leven geroepen. Vakantiegangers ontvangen een voucher om op een later moment alsnog van hun vakantie te kunnen genieten, mocht deze onverhoopt niet doorgaan. De omboekgarantie geldt voor reizen t/m 15 november 2020.

Reisbranche krijgt flinke klappen

Oostenrijkse is voor een heel groot deel afhankelijk van het toerisme. Sinds 16 maart 2020 zijn alle hotels, pensions en overige toeristenaccommodaties gesloten, evenals de horeca en de skigebieden. Een enorme klap voor de reisbranche die ineens volledig stil kwam te liggen. In de regio Tirol zijn momenteel nog zeer strenge quarantainemaatregelen van kracht die vanaf dinsdag 14 april aanstaande, net als in heel Oostenrijk, versoepeld worden. Zo zijn kleine winkels en parken dan weer open, gevolgd door grotere winkels en kappers begin mei. Naar verwachting kunnen restaurants en hotels vanaf midden mei hun deuren weer gaan openen. Een grote opluchting voor de reisbranche, die voorzichtig vooruitkijkt naar de zomer en hoopt op boekingen vanuit zowel het binnen- als buitenland.

Familie in Kufsteinerland
© Kufsteinerland - w9studios

Omboekgarantie voor vakantie in het Kufsteinerland

De vakantieregio Kufsteinerland begrijpt dat het voor toeristen nog onzeker is wanneer zij weer kunnen gaan reizen naar Oostenrijk, maar dat ze wel zin hebben om hun vakantie in de bergen weer te plannen. Om die reden is de zogenaamde ‘omboekgarantie’ in het leven geroepen. Iedereen kan vanaf nu zorgeloos boeken, want mocht de vakantie niet door kunnen gaan, dan ontvangt men een voucher met hierop de aanbetaling die reeds voldaan is. Deze voucher kan op een later tijdstip bij dezelfde accommodatie gebruikt worden voor een nieuwe boeking. De omboekgarantie geldt voor boekingen tot en met 15-11-2020 en de eventuele voucher is geldig tot november 2021. Op deze manier kan de ‘voorpret’ beginnen zonder enig risico.

Kufsteinerland steunt accommodatieverhuurders

Dat de vakantieboekingen langzaam weer op gang komen, is van cruciaal belang voor de toeristensector. Stefan Pühringer, directeur van het plaatselijke VVV, vertelt: “We hopen middels deze omboekgarantie onze accommodatiehouders te ondersteunen en de vraag naar vakanties weer aan te zwengelen. We zullen dit aanbod de komende tijd via onze social media en marketinguitingen verder onder de aandacht brengen.”

Koe in de Alpen
© Kufsteinerland - Sportalpen Marketing


Over het Kufsteinerland

Het Kufsteinerland ligt in het noorden van Tirol, vlakbij de Duitse grens. De regio dank haar naam aan de stad Kufstein die met haar middeleeuwse burcht en mooie centrum een bezoek meer dan waard is. In de omgeving van de stad liggen acht vakantiedorpen Bad Häring, Ebbs, Erl, Langkampfen, Niederndorf, Niederndorferberg, Schwoich en Thiersee. De regio biedt volop mogelijkheden voor wandelaars en fietsers, maar er zijn ook verrassende uitstapjes en diverse culturele events. Verkoeling vind je bij een van de talloze meren, zoals de Hechtsee, de Stimmersee, de Thiersee of de Bananensee. In het Kaisergebergte vindt de natuurliefhebber nog echte rust in een ongerept landschap. Kortom, het is een afwisselende en veelzijdige vakantieregio voor jong en oud.

Lees hier meer over de omboekgarantie in Kufsteinerland >

Zomervakantie tips