Skip to navigation Skip to main content

10 mooie berghutten in Oostenrijk om zelf te huren

Berghut Hout
© Spalder Media Group

Slapen in je eigen berghut in Oostenrijk is ontzettend bijzonder. Elke ochtend word je wakker van het gerinkel van de koeienbellen en als je 's ochtends de deur opendoet, ruik je de overheerlijke geur van bloemen en kruiden. Na een uitgebreid ontbijt kun je de bergen intrekken en aan het eind van de dag neem je voldaan plaats op je eigen terras met een glas wijn. Heerlijk! In Oostenrijk vind je voldoende mogelijkheden voor het huren van je eigen berghut. Om je een handje te helpen, hebben we 10 mooie Oostenrijkse berghutten om zelf te huren op een rijtje gezet.

Slapen in je eigen berghut in Oostenrijk

Het hebben van je eigen berghut klinkt geweldig. Elke dag word je wakker in een prachtige omgeving en er valt altijd wel een nieuw avontuur te beleven. Helaas is het hebben van een eigen berghut voor velen slechts een droom. Gelukkig kun je er wel je vakantie doorbrengen! Bij diverse reisorganisaties kun je berghutten boeken en anders direct bij de accommodatie. Zowel in de zomer als in de winter kun je je vakantie in een berghut doorbrengen. In dit weblog tien hele fijne berghutten in Oostenrijk.

Berghut met bloemen aan de gevel in Tirol
© Spalder Media Group

1. Natuurhuisje, Ebene Reichenau

Wat een prachtige locatie! Dit natuurhuisje ligt op een hoogte van 1500 meter midden in het biosfeerreservaat Nockberge. Op het terras geniet je van een prachtig uitzicht en moet je vanwege het weer binnenblijven, dan kun je de hut opstoken met een tegelkachel. Een andere manier om op te warmen is om naar de thermen Römerbad en St. Kathtrein te gaan in Bad Kleinkirchheim (15 minuten). 

2. Sinnlehen Alm, Saalbach

Berghut Sinnlehen Alm ligt op een zonnige bergweide boven Saalbach. De berghut heeft een authentieke uitstraling, maar is van binnen van alle gemakken voorzien. 's Zomers grazen de koeien op de alm en het uitzicht verveelt nooit. Overdag kun je deelnemen aan de vele activiteiten die mogelijk zijn in Saalbach Hinterglemm. Van een uitgebreide wandeling, tot een bezoekje aan de Golden Gate Bridge der Alpen of een spannende tocht op de mountainbike. De Sinnlehen Alm beschikt over vier slaapkamers en is geschikt voor maximaal 16 personen. 

3. Natuurhuisje, Matrei in Osttirol

Tijdens je vakantie in deze berghut in Matrei, ga je even helemaal terug in de tijd. De hut ligt bij het riviertje de Isel en stamt uit 1864. Ondanks haar leeftijd, is de hut in zeer goede staat. Het is een tip voor iedereen die graag in traditionele sferen geniet van de natuur en de bergen. Bijna alles is van hout en ontzettend romantisch en gezellig. Het uitzicht is elke keer weer indrukwekkend. Je kunt hier met maximaal 8 personen slapen. 

4. Berghütte Ahornblick, Hippach

Berghütte Ahornblick heeft een prachtige ligging boven Hippach/Ramsau im Zillertal. Vanaf de hut heb je een prachtig uitzicht op het Zillertal. Ondanks de locatie, is de hut gewoon bereikbaar per auto. Berghütte Ahornblick beschikt over drie slaapkamers en is geschikt voor drie personen. Alleen al voor het uitzicht wanneer je 's morgens de gordijnen openslaat wil je overnachten in deze accommodatie. 

5. Das Hexenhäusl, Zell am See

Bij het zien van deze hut, moet ik meteen aan Hans en Grietje denken. Het lijkt wel alsof je in een sprookje bent beland. Het 'Hexenhäusl' ligt op de Schmittenhöhe boven Zell am See. Wil je naar het dorp, dan moet je rekening houden met een wandeling van 30 minuten. Direct bij de accommodatie starten diverse wandelroutes.  

Familie Schmittenhöhe
© Schmittenhöhe
Direct vanaf de accommodatie starten diverse wandelingen

6. Natuurhuisje Mörtschach

In het zonnige zuiden van Oostenrijk, ligt deze sfeervolle berghut. Je verblijft hier met maximaal tien personen in een in 2015 volledig nieuw gebouwde hut. De hut heeft een fijn terras en biedt een schitterend uitzicht op de omringende bergwereld. Bovendien is het natuurhuisje 100% zelfstandig energievoorzienend. Je bent hier vlak bij de welbekende Grossglockner Hochalpenstrasse en je kunt er prachtige wandelingen maken. 

7. Pichelhütte, Murau

Zoek je een afgelegen accommodatie voor maximaal 7 personen? Dan zit je goed in de Pichelhütte boven Murau. De charmante houten hut ligt in een rustige, prachtige omgeving. Je bevindt je middenin de natuur en de hut is van alle gemakken voorzien. Zie je jezelf al barbecuen in die fijne tuin?

8. Natuurhuisje, St. Lorenzen

Vakantievieren in je eigen blokhut, diep in Karinthië. De hutten zijn bijzonder sfeervol en van alle gemakken voorzien. Er zijn twee slaapkamers, waardoor je hier met maximaal vier personen kunt overnachten. Je bevindt je middenin de natuur en de grens met Slovenië is niet ver weg. Dat je hier tot rust gaat komen, staat vrijwel vast!

9. Wurzelhütte, St. Margarethen im Lungau

Op 1450 meter hoogte, boven, St. Margarethen im Lungau, vind je deze prachtige houten hut. Je kunt hier met maximaal zeven personen overnachten en er zijn twee verschillende slaapkamers. Knus, warm, gemoedelijk, sfeervol, het zijn allemaal termen die van toepassing zijn op de Wurzelhütte. Alles klopt hier gewoon, aan alle details is gedacht. Volop comfort, maar in een authentieke setting.

10. Natuurhuisje, Bregenz

Dit afgelegen natuurhuisje is midden vorige eeuw gebouwd en niet lang geleden volledig gerestaureerd. Hiermee is de authentieke sfeer behouden gebleven, maar beschik je wel over meer comfort. De dichtstbijzijnde buren bevinden zich op een kilometer afstand dus je viert hier vakantie in complete rust. Het geluid van een kabbelende bergbeek maakt het plaatje compleet. Zowel de Bodensee als het hooggebergte zijn dichtbij. 

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.