Skip to navigation Skip to main content
50688 - Webserie 24 UUR IN: Achensee

In de vijfde aflevering van onze webserie 24 UUR IN verkennen we de Achensee en de omliggende regio. In slechts 24 uur doen we zoveel mogelijk activiteiten, nemen een kijkje bij de bezienswaardigheden, proeven de lokale specialiteiten en ontmoeten diverse locals. En dat 24 uur veel te kort is voor deze heerlijk bestemming blijkt al snel: er is hier zoveel te doen en te beleven. Zo gaan we wandelen, e-biken, vliegen als een adelaar en natuurlijk het meer op. Kijk je mee?

Achensee: het grootste meer van Tirol

De Achensee is met een lengte van 9 km en een breedte van 1 km het grootste meer van Tirol. Rondom het meer liggen 5 vakantieplaatsen, die allemaal verschillend zijn. Het meer biedt niet alleen afkoeling op warme zomerdagen, maar ook veel watersportmogelijkheden. In deze aflevering gaan we kayakken en windsurfen, maar je kunt hier ook suppen, kitesurfen, zeilen of een waterfiets huren. Langs het meer vind je diverse strandjes waar je lekker kunt zonnen en zwemmen.

Karwendel- en Rofangebergte

De Achensee wordt omringd door een prachtig berglandschap. Aan de ene kant ligt het Rofan gebergte, dat je kunt bereiken door met de kabelbaan vanuit Maurach omhoog te gaan. En aan de andere kant ligt het Karwendel gebergte, dat niet door een lift ontsloten wordt. Met 500 km aan wandelpaden kun je je hier weken vermaken en met 250 km aan fiets- en mountainbikepaden ben je ook niet snel uitgefietst. In deze aflevering verkennen we de bergen te voet, per e-bike en zelfs vanuit de lucht!

50688 - uitzicht op de achensee
Wat een uitzicht!

Tips voor een vakantie in Achensee:

  • Bezoek de Gramai Alm voor een heerlijk dagje wellness, een smakelijk ontbijt, lunch of diner. Ook kun je vanaf hier je wandeling in het Karwendelgebergte starten.
  • Vanaf de Feilkopf heb je een waanzinnig uitzicht over de Achensee. Je kunt deze 1562 meter hoge berg bereiken per fiets of te voet over een breed pad.
  • Leer windsurfen op de Achensee! De wind is er vaak ideaal voor de eerste meters op een surfplank. Liever peddelen? Kies dan voor een SUP of kayak.
  • Geen last van hoogtevrees? Maak dan een vlucht met de Airrofan Skyglider.
  • Houd je van Kaiserschmarrn? Bestel deze dan bij de Dalfazalm.
  • Altijd al een keer willen bergbeklimmen? Je kunt in Achensee een 'Schnupperkurs' sportklimmen boeken om kennis te maken met de sport.
50688 - achensee
Genieten aan de Achensee
image widget
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.