Skip to navigation Skip to main content

Mountainbiken voor beginners in Saalbach

50661 - Mountainbiken voor beginners in Saalbach

Met grote snelheid over grindpaden naar beneden razen, door het bos over boomstronken springen en krappe bochtjes nemen, vlak naast een afgrond. Adrenaline ten top! Dat is toch wat echte mountainbikers zoeken? Lang niet iedereen kan of wil dat. Ben jij net begonnen met mountainbiken of lijkt het jou leuk om hiermee te beginnen? Wil jij graag de bergen in om te fietsen? Saalbach heeft talrijke bike-trails die perfect zijn voor de beginnende mountainbiker. In dit blog lees je alles over de 5 beste beginnersroutes voor mountainbiken in Saalbach.

#1. Blue Line op de Reiterkogel

De ideale start voor beginnende mountainbikers is de Blue Line. De route is 2,6 km lang en duurt ongeveer een half uur. Dit is een makkelijke mountainbikeroute. De trail ligt direct naast de Pro Line op de Reiterkogel. Hoewel de Freeride-route speciaal voor beginners is gemaakt, is deze toch ook interessant voor een gevorderde biker. De onderstaande video geeft een goed beeld van het traject.

Meer informatie over alle trails vind je hier >

#2. Monti Trail (Milka Line) op de Kohlmais

Ook deze trail is door het makkelijke niveau uitermate geschikt voor beginners. Nieuwelingen vinden op het gemakkelijke en brede traject ruime bochten, vlakke houtelementen, kleine hobbels en eenvoudige schansen voor een eerste sprongetje. De trail is 2,9 kilometer lang en hier ben je ongeveer een half uur mee bezig. Je daalt in die tijd zo'n 380 meter af. De route loopt van het middenstation van de Kohlmais over alpenweides en door kleine bossen naar het dalstation. Daar is de Snapshot Camera om een souvenirfoto van je te schieten.

50661 - monti trail saalbach mountainbike
De Monti Trail in Saalbach is perfect oefenterrein voor de beginner (Foto: © saalbach.com, Felix Hens)

#3. Panorama Trail op de Kohlmais

Dit parcours is zeer geschikt voor kleinere mountainbikers en voor families met kinderen. Hier kan namelijk ook langzaam gefietst kan worden. Het traject is 1,3 kilometer lang en overbrugt 150 hoogtemeters. Beginners vinden een makkelijke, natuurlijke singletrail met lichte plateaus en sprongetjes. Op het onderste deel van het traject kun je kiezen. Je kunt linksaf naar de eerste haarspeldbocht, waar de BIG-5 Trail in de Egger Trail overgaat of je gaat rechtsaf over de bosweg richting Spielberghaus, waar de technisch uitdagende Höllen Trail wacht.

50661 - mountainbiken kohlmais saalbach
Een heuse speelweide voor mountainbikers in Saalbach (Foto: saalbach.com, Daniel Roos)

#4. SH 43 Hochalm-Trail op de Reiterkogel

Een trail met gigantische uitzichtpunten is er voor beginners op de Hochalm-Trail SH 43. Dit natuurlijke traject is ook een mooie afsluiter voor langere mountainbike-tochten. Je kunt je hier lekker naar beneden laten rollen en genieten. Het is ook perfect geschikt voor beginners op de mountainbike, want het 6,9 kilometer lange traject bevat alleen maar makkelijk te nemen hindernissen, zoals beekoversteken, scherpe bochten, eenvoudige boomstronken en steenvelden.

50661 - hochalm mountainbike saalbach
Hochalm-Trail in Saalbach heeft geweldige uitzichten (Foto: © saalbach.com, Bernd Niederseer)

#5. SH 35 Hacklberg Trail bij de Schattberg X-press

Een toptour met middelzware moeilijkheden is deze panorama-trail, door een adembenemend landschap. Een gemiddelde mountainbiker heeft ongeveer 35 minuten nodig om dit traject af te leggen. Het traject is 5,5 kilometer lang en perfect voor iedereen die van natuurlijke trails houdt waar je flink tempo kunt maken. Deze trail behoort zeker bij de mooiste van de regio en is zelfs bij mountainbikers buiten Oostenrijk bekend. Doordat de route tamelijk vlak loopt is het traject echter ook voor beginners geschikt.

50661 - hacklberg saalbach mountainbike
Door de steile bochten op de Hacklberg Trail (Foto: © saalbach.com, Felix Hens)

Gratis entree en korting met de JOKER CARD

Als gasten aankomen op hun overnachtingsadres ontvangen ze een JOKER CARD. Niet iedereen is aangesloten, alleen officiele partners kunnen de JOKER CARD geven. Zij zijn herkenbaar aan het logo. Met deze kaart ontvangen gasten allerlei kortingen en gratis toegang tot talrijke attracties. De kabelbanen zijn geheel gratis en andere attracties bieden ook ruime kortingen. Deze zomer zijn voor het eerst álle liften en bussen in Pinzgau (Kreis Zell am See) geheel gratis. Meer informatie over de JOKER CARD >

50661 - saalbach blue line mountainbike
Overzicht van de trails op de Reiterkogel (Foto: © saalbach.com)

De interactieve trailkaart van Saalbach >

Verdere informatie over Saalbach

Saalbach Hinterglemm is al jaren leidend als mountainbike-regio van Oostenrijk. Een omvangrijk netwerk met meer dan 400 kilometer trails van verschillende niveaus trekt elke mountainbiker. Ben je een ervaren mountainbiker? Dan is de BIG-5 Bike Challenge een mooie uitdaging. Deze Challenge is samen met buurregio Leogang opgezet. Met de JOKER CARD kunnen mountainbikers overigens gratis van alle liften op de berg gebruik maken.

Welke trail wil jij deze zomer proberen?

Zomer Auteur Female5

Over Sarah

Wat Sarah met de bergen heeft, valt bijna niet uit te leggen. Het bergenspel, de rauwe natuur, de kletterende watervallen, de kleuren... Het betovert haar keer op keer. Ze verkiest dan ook altijd een bergvakantie boven een strandvakantie, want ja... Het is gewoon betoverend!