Zomervakantie in Serfaus-Fiss-Ladis: deze belevenissen wil je niet missen

Vakantieregio Serfaus Fiss Ladis

1 juli 2019

door Yvonne in Bestemmingen

Een vakantie in de Oostenrijkse regio Serfaus-Fiss-Ladis is al een belevenis opzich! Deze prachtige bestemming ligt op een zonnig hoogplateau in het Inntal in Tirol. De drie authentieke en karakteristieke dorpen (Serfaus, Fiss en Ladis) liggen tussen de 1200 en 1400 meter hoogte. Om de dorpen liggen de machtige bergtoppen van de Samnaungruppe en de Ötztaler Alpen. De vakantieregio is al meerdere keren uitgeroepen tot meest gezinsvriendelijke regio in de Alpen, vanwege de vele goede faciliteiten en activiteiten voor families. Lees hier meer over alle mogelijke belevenissen van Serfaus-Fiss-Ladis.

Bikeregio Serfaus-Fiss-Ladis

Niets leuker dan een vakantieregio in de Alpen ontdekken met de fiets. Het leuke van fietsen in de bergen is dat er zoveel verschillende manieren van fietsen zijn, zo ook in Serfaus-Fiss-Ladis. Je vindt hier zeven singletrails, een bikepark, een kids park en uiteraard een bikeschool. Jong en oud leren hier mountainbiken in de bergen. Nog nooit gemountainbiked? Ontdek dan nu voor het eerst mountainbiken in Serfaus-Fiss-Ladis! Meld je aan voor een introductiecursus bij de bikeschool, en ontdek of het wat voor jou of de kinderen is. Vind je het fietsen in de bergen wat zwaar? Huur dan een e-bike en kies een van de eenvoudige routes.

Spanning opzoeken in één van de klimparken

Voor degenen die wat meer uitdaging zoeken: ontdek de vele klimmogelijkheden! Nog nooit geklommen? Geen probleem, want dit is ook geschikt voor beginners. In het lagergelegen St. Georgen vind je de Familien-Klettergarten, met 19 verschillende klimroutes langs een rotswand. De routes zijn onderverdeeld in verschillende moeilijkheidsgraden en de lengte varieert tussen de 5 en 20 meter, spannend! Liever tussen de bomen klimmen dan langs een rotswand? Ga dan naar het klimbos X-Trees in Serfaus. Hier vind je 12 routes op verschillende hoogtes (14m is het hoogst). Op elke route kom je leuke en uitdagende hindernissen tegen. 

500 km aan wandelpaden

Door het bos, langs bloemenvelden en over de bergtoppen: wandelen in de bergen is genieten! Serfaus-Fiss-Ladis is een waar wandelparadijs tussen de 1200 en 3000 hoogtemeters. In totaal vind je hier zo’n 500 km aan wandelpaden. Uiteraard is geen kilometer hetzelfde. Voor families zijn er wandelpaden toegankelijk voor kinderwagens, speciale leerwandelpaden, themapaden en gezinsbelevenispaden. In de zomer zijn zo’n 11 liften open, waardoor je ook hogerop kunt beginnen met wandelen. Tip: kijk van tevoren welke berghutten er allemaal zijn, en kies een leuke uit om te gaan lunchen!

Wandelplezier met het hele gezin in Serfaus-Fiss-Ladis

Geocaching in Serfaus-Fiss-Ladis

De vakantieregio Serfaus-Fiss-Ladis beschikt over vier leuke geocaching-opties. Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Middels een app op je smartphone leer je op de vier themapaden meer over de natuur. Ontdek ook leuke raadsels om op te lossen! De app kun je gratis downloaden. De routes zijn de “Wo-Bä-Lu-Cache” in Fiss, de “Bären-Cache” in Serfaus, een interactieve dorpsrondleiding in Ladis en de “Gold-Cache Högsee” in Serfaus. 

Zomervakantie tips