Outdoor- en fietskleding voor fiets- en wandelroutes in de bergen

Outdoor- en fietskleding voor fiets- en wandelroutes in de bergen

25 december 2018

door Joris in Algemeen

Fietsen- en wandelen in de bergen is fantastisch, maar ook een uitdaging! Vooral een goede voorbereiding omtrent materiaal is belangrijk, want het correct beschermen van het lichaam is essentieel voor bergsporters. Denk hierbij aan materiaal als schoenen, onderkleding, bovenkleding en een handig rugzak waar je al je benodigdheden in kunt doen.

Voorbereiden op een bergwandeling

Ben je van plan te gaan wandelen in een bergachtige omgeving? Zorg dat je goed voorbereid op pad gaat. Laat iemand weten waar je naartoe gaat en draag gepaste kleding en schoeisel. Een rugzak met voldoende water en snacks geven je energie onderweg. Ben je op onbekend terrein dan kun je het beste één van de uitgezette wandelroutes kiezen. Zo raak je niet verdwaald en mocht er iets gebeuren dan ben je snel vindbaar. Draag stevige bergschoenen om je enkels goed te ondersteunen, want de ondergrond is oneffen en ruw. Door de hoogteverschillen is het aan te raden om warme, maar ademende outdoor kleding te dragen. Naarmate je hoger klimt des te kouder het wordt, dus onderschat niet de waarde van goede bergkleding.

Optimale bewegingsvrijheid op de fiets

Fietsen over rotsachtige paden vereist concentratie en uithoudingsvermogen. Op de fiets kun je je het beste kleden in gepaste fietskleding, zodat je reactievermogen niet geremd wordt. Bewegingsvrijheid is van grote waarde tijdens het fietsen en mag niet belemmert worden door te dikke en slechtzittende kleding. Fietst je graag hoog op de berg of ben je een snelle daler? Zorg ervoor dat je een warm jack gereed hebt, want ook al schijnt de zon, de temperatuur kan behoorlijk laag zijn. Draag tijdens het fietsen natuurlijk altijd een helm. Het beschermt je hoofd bij valpartijen en vallend gesteente. In sommige landen is een helm zelfs verplicht op de fiets. Ben je goed voorbereid dan kun je zorgeloos genieten van de omgeving en jouw fietssport.

In de beste kleding naar de top

Onderweg naar de top als fietser of wandelaar is een prestatie op zich. Gebrekkig schoeisel of kleding die niet ademt kan een hoop frustratie geven. Kleding speciaal ontworpen voor bergsporters geeft je de boost die je nodig hebt om hogerop te komen. Een lichtgewichte donsjas of een vochtregulerend thermoshirt geeft je het comfort om elke outdoor activiteit met plezier uit te oefenen. Goede bergsportkleding begint al bij je ondergoed en sokken met als primaire functie vochtregulering. Ervaar wat outdoorkleding voor jouw prestatie kan doen.

In de avonduren tot rust komen

Na een heftige bergwandeling of fietsroute door de Alpen is het belangrijk om een dag rust te nemen. Maak met familie en kinderen leuke dagtripjes naar de pittoreske dorpjes in de Alpen. In de avonduren kunnen de kinderen genieten van Buurman en Buurman filmpjes, en de avonturier kan alvast de volgende fiets- of wandelroute gaan bedenken door de Alpen.

test

Zomervakantie tips