De ultieme bezienswaardigheid voor families in Saalbach Hinterglemm

De ultieme bezienswaardigheid voor families in Saalbach Hinterglemm

8 oktober 2018

door Yvonne in Bestemmingen

Saalbach en Hinterglemm zijn voor mij en collega Miranda ondertussen bekende dorpen. Zowel in de zomer als in de winter zijn we hier meerdere malen geweest en hebben we de bergen vanuit allerlei hoeken mogen bewonderen. Wat een vakantiebestemming! Wanneer ons wordt aangeraden om de ‘Golden Gate Bridge der Alpen’ en de ‘Baumzipfelweg’ aan het eind van het dal te bezoeken, zijn we wat sceptisch. Al snel komen we erachter dat we hier veel eerder naartoe hadden moeten gaan en eigenlijk tijd tekort komen!

Pareltje achterin het dal

In het 30 km lange Glemmtal liggen, van oost naar west, Saalbach en Hinterglemm. Na Hinterglemm volgen nog wat gehuchten maar al vrij snel loopt het dal dood. Logischerwijs zou je verwachten dat hier niet veel te beleven is. Dit beeld hadden wij dan ook, toen ons werd gewezen op een brug en een boomtoppenpad welke we “echt moesten bezoeken”. Met de auto rijden we Hinterglemm in de richting van het einde van het dal. Op een gegeven moment houdt de weg op en kunnen we niet meer verder. We stoppen bij een parkeerplaats, parkeren de auto en gaan te voet verder. Een informatiebord vertelt ons meer over wat ons te wachten staat.

Bordjes met wandelpaden en tijden in het Glemmtal

Maar dit hadden we niet verwacht!

Van het informatiebord lezen we af dat voor ons 2 wandelroutes naar het eind van het dal liggen. De routes vormen samen een ovaal, de ene loopt namelijk aan de noordzijde van een beekje en de andere aan de zuidzijde. Beide routes komen op hetzelfde punt uit en zijn ongeveer een half uur lopen. We kiezen voor de route langs de noordkant van het beekje. Onderweg komen we wandelaars, fietsers en koeien tegen, te midden van een prachtige groene natuur. De route loopt redelijk omhoog, maar in een rustig tempo is het ook voor kinderen en beginnende wandelaars prima te doen. Aan het eind van het pad zien we ineens de ‘Golden Gate Bridge der Alpen’ opdoemen. En dit is niet het enige! Een klimpark, speeltuin, boomtoppenpad, geiten, kalfjes, glijbanen en een prachtige berghut met groot terras liggen allemaal voor ons. Wauw, dit hadden we niet allemaal verwacht!

 

Hier kan je je makkelijk een hele dag vermaken

We staan even stil en laten alles op ons inwerken. Waar moeten we beginnen?! Eén ding is zeker: iedereen die in Saalbach Hinterglemm is, moet voor deze plek een dag uittrekken. Al is het maar voor een korte wandeling en een heerlijk bord eten bij de Lindlingalm. We besluiten om over de Baumzipfelweg te gaan wandelen, welke bereikbaar is via de ‘Golden Gate Bridge der Alpen’. Een toegangskaartje kost €9,- voor volwassenen en € 6,- voor kinderen van 4 - 16 jaar. Via de brug bereiken we de andere kant van het dal, waar een prachtige rondwandeling is aangelegd in de boomtoppen. Op dit houten pad genieten we van een waanzinnig uitzicht op het Glemmtal. Onderweg komen we vele speeltoestellen voor kinderen tegen.

Tijd voor een bordje eten

Wanneer we weer terug zijn besluiten we om een hapje te eten bij de Lindlingalm. Op het terras genieten we van de zon, een koude radler en een heerlijke bordje Käsespätzle. Op de alm gebeurt van alles; kinderen rennen heen en weer, er lopen dieren rond, er zijn mensen aan het klimmen in het klimpark en de Flying Fox suist voorbij. Tussendoor komt een toeristentreintje stilletjes aangereden, welke bezoekers vervoert die niet willen of kunnen wandelen. Met een volle maag wandelen we via de andere route weer terug naar de auto. We hadden hier veel eerder naartoe moeten gaan!

Een bord Kasespatzle bij de Linglingalm in het Glemmtal

Zomervakantie tips