24 UUR IN: de Zillertal Arena

24 UUR IN: de Zillertal Arena

2 oktober 2018

door Florien in Algemeen

24 UUR IN is dé nieuwe webserie voor liefhebbers van de bergen. Zowel zomers als ’s winters wordt de kijker in afleveringen van ongeveer 15 minuten meegenomen naar een bestemming. In 24 uur proberen de presentatoren zoveel mogelijk van de omgeving te zien en doen ze mee aan allerlei leuke activiteiten. Gerechten uit de streek worden geproefd en er wordt kennis gemaakt met de lokale bevolking. In deze aflevering is Frank in de Zillertal Arena.

Zillertal Arena: actief in zomer en winter

De Zillertal Arena ligt in Tirol en omvat de dorpen Zell am Ziller, Gerlos, Wald en Königsleiten. Het gebied is al jaren een populaire wintersportbestemming, maar wordt de laatste jaren ook zomers steeds populairder. Frank verblijft tijdens deze aflevering in Gerlos, een dorp waar hij kind aan huis is en al jaren komt. Gerlos ligt op iets minder dan 1300 meter in het Gerlostal, een zijdal van het Zillertal. Het dorp wordt omringd door de Zillertaler Alpen en ligt te midden van een prachtige natuur. Kenmerkend is de lange hoofdstraat met aan beide zijden accommodaties en restaurants.

E-biken in de Zillertal Arena

Frank gaat samen met Lampie op pad met de e-bike. Lampie is één van de bekendste Nederlandse skileraren en woont al jaren in Gerlos. Als Frank hem vraagt waarom, dan antwoord hij met glinsterende ogen dat de bergen de grootste reden zijn. Samen fietsen zij Panoramatour 2, een tocht van 24 kilometer en ruim 300 hoogtemeters. De route voert van Gerlos naar Zell am Ziller en is gemiddeld van niveau. Er is ook een Panoramatour 1, maar deze is een stuk moeilijker. Onderweg is het, zoals de naam al doet verklappen, genieten van schitterende uitzichten. Uiteraard wordt er ook even gepauzeerd. Bij de Kreuzwiesen Alm stoppen Frank en Lampie voor een kop traditionele Alpenmelk met bosbessen en ook proeven zij het traditionele gerecht "Melcher Muas", een soort pannenkoek.

E-biken in de Zillertal Arena in Oostenrijk

Wandelen in de Zillertal Arena

Tijdens het e-biken vertelt Lampie Frank iets meer over de zijdalen van Gerlos. Er is zelfs een ezelsbruggetje voor om ze te kunnen onthouden. Neem bovenop de berg je linkerhand en kijk naar je vingers. Van links naar rechts zie je het Swarzachtal, Wimmertal, Schönachtal, Wildgerlostal en het Krumbachtal. Elk dal is anders en je komt weinig mensen tegen tijdens het wandelen. De Zillertal Arena heeft een uitgebreid netwerk aan wandelpaden van verschillende niveaus. De meeste toeristen verkennen de wandelpaden rondom de liften en vergeten de dalen. Zonde, want de natuur is prachtig en het is ontzettend lekker rustig.

Koe in de Zillertal Arena tijdens het wandelen

Waterpret op de Durlaßboden Stausee

De Zillertal Arena is rijk aan water. Het smeltwater en de tussentijdse regenval zorgen voor allerlei bergstroompjes en rivieren. Ook vind je hier de Durlaßboden Stausee. Dit stuwmeer is in 1966 ontstaan door de aanleg van een 83 meter hoge dam. De grens tussen Tirol en het Salzburgerland loopt dwars door het meer. Je kunt hier suppen, waterfietsen, surfen, kanoën, zwemmen en vissen. Dat laatste mag Frank samen met Jakob Platzer gaan doen. Na een ontspannen middag op het water strijken ze neer bij de Seestüberl. Hier proeven ze forel uit het meer.

24 UUR IN tips voor de Zillertal Arena

  • Bezoek de Jägerstüberl: je kunt hier niet alleen heerlijk eten, maar ook een drankje drinken.
  • Ga een middag klimmen in het klimpark.
  • Geniet van een heerlijke maaltijd in de Milchbar

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips