Ontdek de herfst in de Wilder Kaiser

Ontdek de herfst in de Wilder Kaiser

6 september 2018

door Joris in Bestemmingen

In de herfst zien de bergen er prachtig uit. Ook in de Wilder Kaiser (dorpen Ellmau, Going, Scheffau en Söll) kleurt de natuur alle tinten geel, oranje, rood en bruin, prachtig! Op sommige dagen kan het al wat fris zijn, maar op andere dagen is de lucht helder en zorgt de herfstzon voor een heerlijke warme dag. Ook in de herfst zijn er allerlei leuke activiteiten voor families, kun je heerlijk wandelen in de Wilder Kaiser en genieten van de bergen. In dit blog heb ik een aantal tips voor je op een rij gezet.

Muzikale herfst in Ellmau

Hou je van de Oostenrijke volksmuziek? Dan moet je van 26 – 29 september en/of van 3 – 6 oktober zeker naar Ellmau. Ook dit jaar vindt de ‘Musikherbst am Wilden Kaiser’ plaats waarbij bekende volksmuzikanten komen zingen in Ellmau. Denk hierbij aan Hansi Hinterseer, Marc Pircher, die Amigo, Andy Borg en Die Kastelruther Spatzen. Tegelijkertijd vindt op zaterdag een grote boerenmarkt plaats op zaterdag.

De familieherfstweken in de Wilder Kaiser

Ook in de herfst kun je met kinderen naar de bergen. De Wilder Kaiser biedt van 29 september tot en met 4 november de speciale familieherfstweken. Tijdens deze weken zijn de Hartkaiserbahn in Ellmau, Ellmi’s Zauberwelt (beleveniswereld voor kinderen) en het Kaiserbad in Ellmau geopend. Het mooiste is nog dat kinderen tot 15 jaar hier gratis gebruik van kunnen maken! Doe hier een vrijblijvende aanvraag.

Genieten van de herfst met de familie in de Wilder Kaiser
Geniet met de hele familie van een herfstvakantie in de Wilder Kaiser! (Foto: © Wilder Kaiser, Felbert Reiter)

Almabtrieb in Söll

Wellicht ben je al bekend met de Almabtrieb? Tijdens dit evenement gaan de koeien weer terug naar de stal, waar ze droog staan en veilig zijn voor de koude winter. De koeien lopen door het dorp en zijn prachtig versierd met hoofdtooien gemaakt van bloemen en bellen. De Almabtrieb in Söll vindt plaats van 16 tot 23 september. Geniet tijdens dit evenement van de lekkerste Tiroler drankjes en hapjes, gezellige muziek en de gemoedelijkheid van de lokalen.

 

3-daagse huttentocht

Niks zo fijn als even hélemaal weg uit de drukte. Helemaal één met de natuur tijdens een heerlijke wandeltocht. Klinkt dat goed? Dan is deze 3-daagse huttentocht in de Widler Kaiser wellicht voor jou een leuke uitdaging. Je verblijft 2 nachten in een berghut en je wandelt in 3 dagen zo’n 33 kilometer. Onderweg stijg je 2500 hoogtemeters en daal je 2600 hoogtemeters. De route loopt van Going, naar Scheffau via de Hintersteiner See, de Walleralm, de Hinterschießlingalm en door de prachtige Rehbachklamm.

Wandelen langs de Hintersteiner See in de Wilder Kaiser
Genieten van een huttentocht in de Wilder Kaiser (Foto: © Wilder Kaiser, Felbert Reiter)

En wanneer het regent?

Tja, de herfst heeft natuurlijk één nadeel: het regent wat vaker dan in de zomer. Maar dat mag de pret niet drukken want in de Wilder Kaiser kun je je ook vermaken op regenachtige dagen. Je kunt natuurlijk ontspannen in je accommodatie of ergens in de wellness of een regenjas aantrekken en alsnog gaan wandelen! In Söll vind je nu het nieuwe ‘blauen Wunder’ een museum dat om het element water draait. Op woensdag en zaterdag kun je leuke familieuitvoeringen bijwonen in het ‘Amvieh Theater’. Je klimtechniek oefenen doe je in de indoor klimhal in Ellmau.

Uitzich over Ellmau en de bergen in de herfst
Uitzicht over het dorp Ellmau (Foto: © Wilder Kaiser, Felbert Reiter)

Zomervakantie tips