Skip to navigation Skip to main content

5 redenen om op wandelvakantie te gaan in de Wilder Kaiser

16458 - 5 redenen om op wandelvakantie te gaan in de Wilder Kaiser

De prachtige vakantieregio en bergwereld Wilder Kaiser ligt in het Tiroler Unterland, tussen Kufstein en Kitzbühel. De vier grootste dorpen in de regio zijn Söll, Scheffau, Ellmau en Going. Vanuit deze dorpen kun je het natuurgebied 'Kaisergebergte' ontdekken. De 'Kaiser' behoort tot de noordelijke Kalkalpen en laat zich kenmerken door het zilverkleurige weersteenkalk. Zowel in de dalen als in de bergen vind je hier veel wandelroutes, die duidelijk worden aangegeven met bewegwijzering. Bekijk hieronder nog 5 redenen om op wandelvakantie te gaan in de Wilder Kaiser.

#1. De Wilder Kaiser heeft het officiële Oostenrijkse wandelkeurmerk

In 2011 ontving de Wilder Kaiser het keurmerk voor officiële 'WanderREGION' van de 'Vereinigung zur Qualitätssicherung für Wandern in Österreich e.V.'. Tijdens de keuring werden de vier dorpen van de Wilder Kaiser geanalyseerd, evenals de accommodaties, faciliteiten en natuurlijk de wandelroutes zelf. Uiteindelijk ontving niet alleen de regio het keurmerk, maar ook de vier dorpen Söll, Ellmau, Going en Scheffau, vier wandelroutes en vier accommodaties.

#2. Je kunt stempels verzamelen en een medaille verdienen

Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen erg leuk! Tijdens het wandelen kun je een speciaal stempelboekje meenemen of de App downloaden. Onderweg kom je langs hutten, waar je een stempel op kunt halen. Een stempel is 50, 100 of 150 punten waard. Bij 1000 punten kun je een bronzen medaille krijgen (gratis voor kinderen en €3,- voor volwassenen), bij 1750 punten een zilveren medaille en bij 2500 punten een gouden medaille. Zo ontdek je niet alleen de mooiste berghutten en wandelingen, maar hou je er ook nog een leuke herinnering aan over.

Ontspannen in de bergen van de Wilder Kaiser
Even uitrusten tijdens een wandeling in de Wilder Kaiser (Foto: © Wilder Kaiser, Felbert Reiter)

#3. Je kunt gratis met het openbaar vervoer

Ben je in het bezit van de Wilder Kaiser GuestCard, CitizenCard of bergbahnen kaarten van de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental? Dan kun je van mei tot oktober in de hele Wilder Kaiser gratis met de zogeheten 'Wänder- & Bäderbus'. Daarnaast heb je toegang tot de bergbahnen, meren en zwembaden. De folders met de dienstregeling vind je bij de VVV in de dorpen.

#4. Je kunt al wandelen de 'Seven Summits' van de Wilder Kaiser ontdekken

De Wilder Kaiser is dankzij 40 bergtoppen een waar paradijs voor bergliefhebbers. Al wandelend, fietsend en klimmend kun je genieten van deze bergtoppen. Maar liefst zeven van deze bergtoppen zijn benoemd tot de imposantste bergtoppen van de Wilder Kaiser. Het bewandelen van deze toppen is een avontuur op zich! Natuurlijk kun je de toppen ook van een afstand bewonderen. De Scheffauer, Treffauer, Ellmauer Halt, Vordere Karlspitze, Hintere Goinger Halt, Westliche Hochgrubachspitze en Maukspitze zijn tussen de 2100 en 2350 meter hoog.

Genieten van uitzicht op de bergen in de Wilder Kaiser
Hoe mooi is dit uitzicht? (Foto: © Wilder Kaiser, Felbert Reiter)

#5. In de Wilder Kaiser kun je ook met kinderen wandelen

Wil je met de kinderen gaan wandelen in de bergen? Dan kun je zeker ook naar de Wilder Kaiser! Je vindt hier geschikte wandelpaden voor families en zelfs huttentochten die ook geschikt zijn voor kinderen. Gaat er nog een kinderwagen mee? Geen probleem, er zijn meerdere toegankelijke wandelpaden. Daarnaast vind je in de Wilder Kaiser meerdere beleveniswerelden, waaronder Ellmi's Zauberwelt en KaiserWelt Scheffau. Deze speeltuinen willen de kinderen niet missen! Boek nu een wandelvakantie in de Wilder Kaiser >

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.