Skip to navigation Skip to main content

Wandelen Paznauntal: See - Aschererhütte (2256 meter)

16676 - Wandelen Paznauntal: See - Aschererhütte (2256 meter)

Het Paznauntal staat vooral bekend om de vele wandelmogelijkheden in een prachtige bergomgeving. Je vindt hier enkele honderden kilometers aan wandelpaden van verschillende niveaus. Denk daarbij aan wandelingen in het dal en in de bergen. Een aantal weken geleden bezocht ik Ischgl voor de 10e editie van de Culinaire Jacobsweg. Tijdens mijn bezoek wandelde ik op de eerste dag naar de Friedrichshafener Hütte en op de tweede dag naar de Aschererhütte. Beide wandelingen staan in het teken van culinair genieten in een prachtige omgeving. In dit weblog vertel ik je alles over de wandeling naar de Aschererhütte.

Wandelen Paznauntal: See - Aschererhütte (2256 meter)

Duur +/- 3 uur
Hoogtemeters 440 meter klimmen, 440 meter dalen
Afstand 7 kilometer (heen en terug)
Ondergrond Bosgrond, stenen en kiezels
Niveau Middelzwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

Het startpunt van de wandeling

De wandeling naar de Aschererhütte start bij het bergstation van de Medrigjoch gondel in het plaatsje See im Paznauntal. Vanuit Ischgl is het ongeveer 15 à 20 minuten rijden naar See. Dit kan met eigen auto, maar ook met het openbaar vervoer. Neem in See de gondel omhoog naar het middenstation. Met gastenkaart kost een retourtje 12 euro voor een volwassene. Tijdens de rit omhoog in de oude gele ‘eitjes’ kun je genieten van het uitzicht op het Paznauntal.

Uitzicht vanaf het bergstation van de Medrigjoch in See, Paznauntal
Geniet van een prachtig uitzicht op het Paznauntal vanaf het middenstation

De route naar de Aschererhütte

  • De route start op een breed grindpad dat niet al te steil omhoog gaat. Dit pad is ook voor kinderwagens geschikt.
  • Na ongeveer 15/20 minuten verlaten we het grindpad voor een smal bergpad vol stenen en kiezels. Dit pad wordt duidelijk aangegeven met een bordje en ook is de Aschererhütte in de verte al te zien. Zie je deze variant niet zitten? Verder wandelen over het eerder genoemde grindpad behoort ook tot de mogelijkheden.
  • Na een half uur à drie kwartier wandelen, komt de hut steeds dichterbij. Hoe hoger je komt, hoe minder steil het pad wordt. Bijna bij de hut passeer je een smal bergriviertje waar je op een warme dag een frisse plens water in je gezicht kunt gooien.
  • Eenmaal aangekomen bij de Aschererhütte, is het eerst even genieten van het uitzicht. De hut ligt op 2256 meter hoogte en vanaf hier kun je verder omhoog de bergen in wandelen. Het landschap is rotsachtig en een tikkeltje ruig te noemen.

Terug wandelen naar het dal

Na een fijne pauze met goede lunch is het tijd om terug te wandelen. Dat kan via dezelfde route als op de heenweg, maar ook via het brede grindpad. Dit pad loopt zelfs helemaal terug naar het dal (gewoon rechtdoor lopen bij het bergstation van de Medrigjoch gondel). Kies je ervoor om via het grindpad terug naar het dal te wandelen, dan wandel je in 10 tot 14 kilometer naar beneden. De lengte is afhankelijk van welke afslag je kiest.

Gondel van de Medrigjoch in See naar bergstation
We nemen de gondel omhoog

Breed grindpad naar de Aschererhütte in See
Het eerste deel van de wandeling loopt via dit pad

Bloemen onderweg naar de hut
Genieten van de prachtige bloemenwereld

Wandelbordje met wegwijzer
Vanaf dit punt kun je switchen naar het bergpad

Wandelen door de bergen
Wandelen door de bergen

Wandelen naar de Aschererhütte in het Paznauntal
Het landschap is rotsachtig met hier en daar struiken vol roze bloemetjes

De Aschererhütte in het Paznauntal
Eindelijk aangekomen bij de berghut!

Kip van Arabelle Meirlaen
Het gerecht van Arabelle Meirlaen

Kaiserschmarrn bij de Aschererhütte
JAMMIE! Kaiserschmarrn als toetje

Heb jij nog wandeltips in het Paznauntal?

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.