7 redenen om een keer naar Inzell te gaan

7 redenen om een keer naar Inzell te gaan

25 juli 2018

door Joris in Bestemmingen

De Duitse gemeente Inzell ligt in het zuiden van Duitsland, tussen de Chiemsee en Nationaalpark Berchtesgaden op zo’n 700 meter hoogte. Eén van de voordelen van Inzell is dat het een perfecte tussenstop is wanneer je op vakantie gaat in bijvoorbeeld de Oostenrijkse deelstaat Salzburgerland. Dankzij de goede luchtkwaliteit staat Inzell al jaren bekend als kuuroord. Dankzij de ligging, omgeven door meren en bergen, biedt Inzell in de zomer veel mogelijkheden voor een heerlijke vakantie. Lees hieronder waarom!

#1. Gratis fietsen huren met de (gratis) Chiemgau Karte

In de omgeving van Inzell kun je prachtig fietsen. Door groene weides, langs meertjes en met bergen op de achtergrond. En heb je een Chiemgau Karte, dan kun je gratis fietsen huren! Deze kaart krijg je gratis wanneer je een overnachting boekt bij deelnemende accommodaties.

#2. Een aantal bekende wandelroutes lopen via Inzell

Denk hierbij aan de SalzAlpenSteig, de Fernwanderweg E4, de Maximiliansweg, de Via Alpina, St. Ruper Pilgerweg en misschien wel de bekendste van allemaal: de Jakobsweg naar Santiago de Compostella.

#3. Ruime keus aan meren

Voor liefhebbers van water is Inzell een zeer goede optie! Niet ver rijden van Inzell vind je de bekende Chiemsee en de Waginger See. Vlakbij Inzell vind je meerdere kleinere meertjes waaronder de Frillensee, de Krottensee en de Falkensee. De Frillensee is een bijzonder overblijfsel uit de ijstijd, een helder bergmeer op 923 meter hoogte. De Krottensee en de Falkensee liggen vlakbij elkaar, in een prachtige groene omgeving.

#4. Zwemplezier voor jong en oud

Ben je dol op zwemmen of ga je met de kids naar Inzell? Dan kun je heerlijk gaan zwemmen bij de Zwingsee. Bij dit zwemmeer vind je een ligstrand, je kunt hier een waterfiets huren of lunchen op het terras. Dankzij de samenstelling van planten en stenen is het meer erg schoon. Bij slechter weer biedt Inzell ook een binnenzwembad. Dit zwembad is 'klein maar fijn' en biedt een 62 meter lange reuzenglijbaan.

#5. In Inzell vind je de grootste faciliteit voor voetbalgolf in Duitsland

Ben jij al bekend met voetbalgolf? Zoals de naam al verklapt doe je tijdens deze activiteit letterlijk voetballen op een golfbaan. In Inzell ligt de grootste voetbalgolfbaan van Duitsland, met maar liefst 18 banen. Leuk voor alle leeftijden!

#6. Bij deelnemende accommodaties krijg je gratis de Chiemgau Karte

Net zoals veel andere bestemmingen in de Alpen biedt ook Inzell een speciale kortingskaart: de Chiemgau Karte. Let goed op bij het boeken van een accommodatie want alleen bij deelnemende accommodaties krijg je deze kaart gratis! Bij aankomst ontvang je de kaart, waardoor je kunt genieten van een aantal gratis faciliteiten en activiteiten. Daarnaast krijg je bij andere partners korting.

#7. Veel leuke activiteiten en bezienswaardigheden voor het hele gezin

Ook voor families met kinderen is Inzell een leuke bestemming. Je kunt hier veel leuke activiteiten ondernemen en bezienswaardigheden bezoeken. Ontdek bijvoorbeeld het Bergwald-Erlebnispfad (bergbos-belevenispad), het Hobbyland, de Max Aicher Arena, het Moor-Erlebnis-Pfad, Reifenrutschen (zomersleebaan met rubberbanden), de Soccerpark-Almhut, minigolf of pit-pat.

Zomervakantie tips