Grossglockner Hochalpenstrasse sneeuwvrij en klaar voor de zomer

Grossglockner Hochalpenstrasse sneeuwvrij en klaar voor de zomer

28 april 2018

door Florien in Algemeen

De Grossglockner is met een hoogte van 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk. Wil je optimaal van haar schoonheid genieten, dan is het een goed idee om de Grossglockner Hochalpenstrasse panoramaroute te rijden. Deze indrukwekkende bergweg heeft een lengte van 47,8 kilometer. ’s Winters is de weg door de vele sneeuwval gesloten. Om begin mei weer te kunnen openen, moet al die sneeuw wel worden weggehaald en dat is ieder jaar weer een flinke klus. In dit weblog laten we je zien hoe dat gaat.

Een winter vol sneeuw

Als je deze winter ook naar de Alpen bent geweest, dan is het je vast niet ontgaan dat er een gigantische hoeveelheid sneeuw gevallen is. De skigebieden kregen bijna wekelijks te maken met enkele tientallen centimeters verse sneeuw. Nu het wintersportseizoen zo goed als voorbij is, maken de vakantieregio’s zich klaar voor de zomer. Eén van de activiteiten die daarbij komt kijken, is het sneeuwvrij maken van de Grossglockner Hochalpenstrasse.

Zo wordt de Grossglockner Hochalpenstrasse sneeuwvrij gemaakt

De Alpenweg is zo’n zes maanden gesloten geweest en bedolven onder een dik pak sneeuw. Wind en lawines hebben de sneeuwlaag op sommige plaatsen zelfs weten op te hogen naar een meter of 20. Het sneeuwvrij maken van de Alpenweg is een flinke klus en wordt al sinds de opening in 1935 gedaan. Waar dat vroeger met de hand ging, zijn er tegenwoordig machines om het zware werk op te knappen. In ongeveer drie weken tijd werkt men vanuit het Salzburgerland en Karinthië langzaam naar elkaar toe en wordt er meer dan 500.000 m³ sneeuw geruimd. Verwacht wordt dat de weg dit weekend opengaat.

De Grossglockner Hochalpenstrasse: een prachtige bergweg

De panoramaroute over Grossglockner Hochalpenstrasse is een ideale manier om Oostenrijks hoogste berg van dichtbij te bekijken. De route start in Bruck am Grossglockner en eindigt in Heiligenblut. Uiteraard is deze ook andersom te rijden. Onderweg passeer je 12 tussenstops waar je meer te weten kunt komen over de Alpenweg en de omgeving. Eén daarvan is de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe, welke bekend staat om de prachtige wandelingen die er mogelijk zijn en de Pasterzengletsjer.

Rijden over de Grossglockner Hochalpenstrasse
Zo mooi is de route in de zomer! (Foto: © Grossglockner Hochalpenstrasse)

Uitzicht vanaf de Grossglockner Hochalpenstrasse
Onderweg passeer je meerdere stops (Foto: © Grossglockner Hochalpenstrasse)

Sneeuwbergen Grossglockner Hochalpenstrasse
Zelfs zomers ligt er nog een beetje sneeuw (Foto: © Grossglockner Hochalpenstrasse)

Heb jij de Grossglockner Hochalpenstrasse wel eens gereden?

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips