Noordrijn-Westfalen: 3 vakantieregio’s onder de loep

Noordrijn-Westfalen: 3 vakantieregio’s onder de loep

25 april 2018

door Thijs in Bestemmingen

Denk je aan Noordrijn-Westfalen, dan denk je waarschijnlijk aan een heerlijke vakantieregio direct aan de grens met Nederland. Deze vakantieregio is verrassend anders en dichtbij, waardoor ideaal voor een lange en korte vakantie. Je vindt hier een eindeloos en bijna ongerept platteland tussen bruisende steden, stoer industrieel erfgoed en idyllische dorpjes met klinkerstraatjes. Barokke kastelen naast gewaagde, maar glansrijk geslaagde, grootstedelijke architectuur. In dit weblog nemen we 3 vakantieregio’s van Noordrijn-Westfalen onder de loep: Eifel, Sauerland en Rheinland.

Vakantieregio’s in Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen bestaat uit twaalf regio's, met elk hun eigen karakter. De ene regio biedt uitstekende mogelijkheden op outdoor-gebied terwijl andere gebieden uitblinken in architectuur of cultuur. Noordrijn-Westfalen is ontzettend afwisselend en het mooie is dat dit alles direct over de grens met Nederland te vinden is. Zowel actievelingen als rustzoekers voelen zich hier thuis en voor jong en oud valt er genoeg te beleven. Noordrijn-Westfalen is niet voor niets een populaire vakantiebestemming. Klik hier voor de special over Noordrijn-Westfalen >

Eifel: wilde natuur en vakwerkdorpjes

Liefhebbers van wilde natuur en eindeloze wandelpaden zitten goed in de Eifel. De prachtige natuur wordt afgewisseld met historische vakwerkdorpen zoals Monschau en de levendige stad Aken. Nationalpark Eifel is het enige nationale park van Noordrijn-Westfalen en hier vind je de natuur nog in z’n meest oorspronkelijke vorm. In het landschap met door rivieren gevormde dalen, gedoofde vulkaankegels en hoogteplateaus leven tal van zeldzame dier- en plantensoorten. Populaire wandelroutes om al dit natuurschoon te aanschouwen zijn de Wildnistrail (90 km) en de Eifelsteig (313 km). Fietsroutes die je niet mag missen zijn de Eifel-Höhen-route, de minder heuvelige Vennbahn en de Erft-Radweg.

Sauerland: het land van de 1000 bergen

Voor een vakantie in de bergen hoef je helemaal niet naar de Alpen! Het Sauerland staat te boek als ‘het land van de 1000 bergen’ en heeft maar liefst 2711 bergen met een hoogte van meer dan 400 meter. Voor actievelingen is het Sauerland, zowel in de zomer als de winter, een uitstekende bestemming. Wandelroutes, fietspaden en watersportmogelijkheden, het Sauerland barst ervan. Een leuk uitstapje is de Atta-Höhle in Attendorn, het grootste met elkaar verbonden grottensysteem in Duitsland. Populaire bestemmingen in Sauerland zijn Winterberg en Willingen.

Vader en dochter in het Sauerland

Rheinland: cultuur en natuur langs de Rijn

Musea, parken, kastelen en natuurgebieden zijn allemaal te vinden in het Rheinland. Het uitgestrekte landschap kent vele hoogtepunten en leent zich uitstekend om per fiets ontdekt te worden. De Niederrheinroute is meer dan 2000 kilometer lang en hiermee de langste, bewegwijzerde fietsroute van Duitsland. Wie meer geïnteresseerd is in kunst kan diverse musea en kastelen bezoeken. Kasteel Dyck in Jüchen is een waterkasteel uit de 17de eeuw, dat door één van de oudste en diverse Engelse landschapstuinen in Duitsland wordt omringd.

Fietsen in het Rheinland

Mede mogelijk gemaakt door:

Zomervakantie tips