Skip to navigation Skip to main content

Dag 3 in Livigno, een veelzijdige topdag!

10926 - Dag 3 in Livigno, een veelzijdige topdag!

Als ik terug denk aan mijn trip in Livigno, dan denk ik aan het dorp waar ik ’s ochtends wakker werd van het geluid van de koeienbellen, de gordijnen opendeed en meteen blij werd van het prachtige berglandschap. Eerder kon je al lezen over e-biken in Livigno en sport- en wellnesscentrum Aquagranda. In Livigno is de inheemse bevolking gastvriendelijk. Grappig genoeg zijn er maar vier achternamen, die hier voorkomen. Maar wat me het meest is bijgebleven is de hoeveelheid sportieve activiteiten die je hier op verschillende niveaus kunt beoefenen.

De vele houtsculpturen bewonderen

Na een heerlijk ontbijtje in het Sporthotel Livigno zijn we klaar voor een nieuwe dag. Vandaag staat er een leuke activiteit op het programma. We gaan klimmen! Bij aankomst zien we bij het klimpark verschillende houtsculpturen staan. Er zijn kunstenaars uit de hele wereld die hier een aantal dagen aan een sculptuur werken. Het is leuk om te zien hoe ze met verschillende zagen de mooiste beelden maken. Aan het einde van de week wordt bekend gemaakt welke de allermooiste is. De sculpturen blijven in Livigno staan, waardoor het één grote expositie wordt. Als we alles bekeken hebben, is het tijd om te gaan klimmen.

livigno larix park
Houtsculpturen, bijzonder proces, leuk om te zien!

Op avontuur in het Larix Park

We gaan klimmen in het Larix Park. Dit klimpark is een geschikte activiteit voor de hele familie. Kinderen kunnen hier vanaf drie jaar beginnen met klimmen. Het Larix Park heeft zes verschillende routes. Elke route heeft een verschillende moeilijkheidsgraad en wordt aangegeven door middel van een kleur. Hoe moeilijker de route wordt, hoe hoger je tussen de bomen klimt en hoe langer je moet zijn om deel te nemen aan het parcours. De uitleg over de verschillende parcours vind je hier.

livigno larix park
Verschillende routes in het Larix Park, Livigno

Voordat we beginnen, eerst even het materiaal!

We willen natuurlijk zo snel mogelijk beginnen met klimmen, maar voordat we mogen starten krijgen we uitleg over het materiaal dat we gaan gebruiken. We krijgen een klimgordel en helm. In de helm zit een zender zodat ze bij het Larix park kunnen zien hoeveel parcours je hebt geklommen en welk bedrag je aan het einde van de dag moet afrekenen. Je betaald dus alleen voor de parcours die je daadwerkelijk hebt afgelegd. Onze instructeur Simone legt uit hoe je moet tokkelen. Het gebruik van het materiaal is niet ingewikkeld aangezien er bij elke hindernis met een kleur op de touwen wordt aangegeven welk materiaal je moet gebruiken. We oefenen op het oefenparcours en dan kunnen we echt van start gaan!

Eerst maar de blauwe route…

We beginnen met de blauwe route met 11 obstakels op een hoogte van 2 tot 5 meter. Tijdens deze route lopen we over balken die los van elkaar zitten, we kruipen door een houten cirkelvormig obstakel en aan het eind tokkelen we van punt A naar B. De route zit er alweer op en we besluiten om er nog één te doen. We beginnen met de rode route met 14 obstakels tot een hoogte van 10 meter. We klimmen over trappetjes en balken, hangen in netten en we tokkelen in dit parcours meer dan bij de blauwe route. Ik hoop nog even dat we genoeg tijd hebben voor de oranje route, aangezien je bij deze route veel tokkelt (leuk!), maar helaas is het alweer tijd voor ons middagprogramma. Goede redenen om het Larix Park nog een keer te bezoeken!

De QUICKjump uitdaging

We leveren ons materiaal in en blijven nog even kijken bij de QUICKjump. Bij dit obstakel spring je van een grote hoogte naar beneden. Er staat op het moment dat wij kijken een Italiaanse vader op het punt om te springen. Aan zijn gezicht te zien heeft hij toch een beetje moeite met de hoogte. Zijn kinderen vinden het te lang duren daarom beginnen ze in het Italiaans met aftellen. Hun vader slaat een kruisje en dan springt hij toch naar beneden. Hij krijgt een applaus voor zijn prestatie, maar ik gok dat hij dit niet nog een keer gaat doen.

livigno larix park
De klimroutes in het Larix Park overleefd!

Tijd voor een wandeling naar een berghut voor de lunch

Na het bezoek aan het klimpark maken we een wandeling naar het meer van Livigno. Hier lunchen we bij Ristoro Val Alpisella. Dit is een uitstekende plek om tot rust te komen tijdens een wandeling of fietstocht. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht over het meer en kinderen kunnen zich hier ook prima vermaken. Wil je echt genieten van het prachtige uitzicht vanaf deze plek? Boek dan de jacuzzi die zich hier in een klein hutje bevindt. Vanuit deze jacuzzi kijk je over het meer van Livigno.

Nog even een toetje halen bij La Latteria

Na de lunch lopen we terug naar La Latteria. Als je in Livigno bent, kun je deze plek echt niet overslaan. Bij deze zuivelboerderij wordt de melk uit Livigno verwerkt tot de lekkerste producten. In La Latteria kun je ook zien hoe dit in zijn werk gaat. Bovendien kun je de producten hier ook kopen. Tijd dus voor een welverdiend ijsje na deze leuke klimdag. (En wat was 't lekker!!)

Zomer Auteur Female9

Over Linda

Hoe hoger de bergen, hoe beter! Dat is het motto van Linda. Het prachtige uitzicht wordt hierdoor vaak alleen maar mooier. Het liefst gaat Linda zo vaak mogelijk naar de Alpen en telt ze af tot ze weer mag.