Skip to navigation Skip to main content

E-biken in bike eldorado Livigno

10896 - E-biken in bike eldorado Livigno

Het Italiaanse Livigno is een eldorado voor elke fietser en wandelaar! Deze bestemming biedt een routenetwerk van ruim 1500 km aan mountainbike- en wandelpaden. In het dal vind je fiets- en wandelpaden die voor iedereen toegankelijk zijn. Wil je meer uitdaging? Dan kun je een van de gevorderde routes nemen of hoger de bergen in gaan. Begin juli was ik in Livigno en daar heb ik de fietspaden zelf mogen ontdekken!

Langs de fietsverhuur

Livigno is een prachtige regio om te fietsen. Ook als je geen getrainde fietser bent dan is het mogelijk om met behulp van een e-bike op plekken te komen waar je normaal gesproken niet heen zou kunnen fietsen. Ik maak vandaag een e-bike tour en daar heb je natuurlijk materiaal voor nodig. Ik ga eerst langs het verhuurbedrijf om een e-bike op te halen en krijg hier ook beschermers en een helm, aangezien we ook een stukje off-road gaan.

livigno e-bike
Klaar voor een fijne e-bike tour in Livigno.

Lesje e-biken

Ik ken de fietsroutes in Livigno niet, en daarom is het erg fijn dat we de regio met een gids verkennen. Bij het trefpunt legt hij uit hoe de e-bike werkt. Op de fiets zitten namelijk vier verschillende ‘elektrische’ versnellingen die je ter ondersteuning kunt gebruiken. Van weinig naar veel ondersteuning zijn de niveaus: eco, sport, tour en turbo. Je kunt er zelf voor kiezen in welke versnelling je fietst, maar als je niet meefietst dan kun je niet op ondersteuning rekenen. Blijven trappen dus! Daarnaast is er nog een ‘gewone’ versnelling waarmee je kunt bepalen hoe zwaar je trapt. De gids laat de groep oefenen op het oefenveld en geeft nog enkele tips. Daarna zijn we klaar voor de e-bike tour!

e-biken livigno
Even ontspannen na een pittige fietstocht!

Op pad met een gids in Livigno

Tijdens de e-bike tour neemt de gids ons mee naar de mooiste plekjes in Livigno. We fietsen over de Via Li Pont langs een meertje richting het Lago di Livigno. Even later zien we dit imposante meer, dat helaas op het moment niet heel veel water bevat. We stoppen hier om even van het mooie uitzicht te genieten en om de koeien te aaien. Ondertussen fietsen we steeds verder de bergen in en komen we allerlei donkergekleurde vlinders tegen die even op je gezicht blijven zitten. Rond de lunch fietsen we naar een berghut op 2100m om te lunchen. Aangezien de kinderen van de eigenaar schoolvakantie hebben, helpen ze mee in de bediening. Van al die aandacht worden ze wel een beetje verlegen.

Bergafwaarts na de lunch

Na de lunch gaat onze e-bike tour weer verder. We bevinden ons op 2100m daarom fietsen we het laatste stuk voornamelijk bergafwaarts. We fietsen nog door het klimpark dat het Larix Park heet, en eindigen onze tour bij de fietsverhuur. We leveren onze fietsen in en lopen richting het dorp dat erg populair is bij toeristen.

Livigno
Drink een aperitief in één van de leuke barretjes in het dorp.

Het centrum van Livigno ontdekken

Mede doordat je in Livigno tax-free kan shoppen is de bestemming een interessante plek voor (kleding)merken om zich hier te vestigen. Met meer dan 250 winkels in alle soorten en maten kunnen je je hier prima vermaken. Heb je geen zin om te winkelen, dan is het toch de moeite waard om het dorp te bezoeken. De meeste winkels bevinden zich in mooie hutten met bloemen in allerlei kleuren. Daarnaast zijn er voldoende mogelijkheden om te borrelen. Dit doen wij dan ook als afsluiter van de geslaagde (e-bike)middag!

Wat vind jij van Livigno?

Zomer Auteur Female9

Over Linda

Hoe hoger de bergen, hoe beter! Dat is het motto van Linda. Het prachtige uitzicht wordt hierdoor vaak alleen maar mooier. Het liefst gaat Linda zo vaak mogelijk naar de Alpen en telt ze af tot ze weer mag.