Ontdekken in Livigno: Aquagranda Active You

Ontdekken in Livigno: Aquagranda Active You

12 augustus 2017

door Linda in Reisverslagen

In juli ging ik voor Indebergen.nl naar het schitterende Livigno. Livigno ligt op 1816 meter hoogte en is daarom een geschikte locatie voor atleten om te trainen. Het gevolg hiervan is dat het hoogste centrum in Europa voor ontspanning, sport, wellness en gezondheid zich in Livigno bevindt: het Aquagranda Active You. Niet alleen professionele sporters zijn hier welkom en daarom ging ik er een dagje op bezoek!

Aquagranda Active You

Na Mexico City is het Aquagranda Active You in Livigno het hoogst gelegen centrum in de wereld. Het is 3 jaar geleden gerenoveerd en heeft nu een moderne uitstraling met veel natuurlijke elementen zoals hout en steen. Het centrum heeft een oppervlakte van 10.000 m2 dat verdeeld is over vier verschillende zones. Je kunt bij binnenkomst beslissen van welke zone(s) je gebruik wilt maken:

 • Slide & Fun:
  In deze zone staat de familie voorop. Je hebt hier allerlei zwembaden die geschikt zijn voor verschillende leeftijden. Daarnaast zijn er 3 glijbanen, een sauna, 4 whirlpools, een stoombad, een relax zone, een bar en een bistro.
 • Wellness & Relax
  In de Wellness & Relax zone kun je heerlijk ontspannen. De zone biedt meerdere zwembaden en sauna’s in verschillende temperaturen. Je kunt hier ook allerlei beauty pakketten boeken, waaronder massages en scrubbehandelingen.
 • Fitness & Pool
  In de Fitness & Pool Zone vind je, zoals de naam je al doet vermoeden, een fitnessruimte van 350m2. Daarnaast is er een 25 meterbad en een babybad. Je kunt hier ook groepslessen zoals spinning, pilates en steps volgen.
 • Health & Beauty
  In deze zone heb je een breed scala aan mogelijkheden. Je kunt hier bijvoorbeeld terecht voor een schoonheidsbehandeling, maar ook voor verschillende therapieën.

Livigno Aquagranda Active You
Bij de kluisjes en het restaurant gebruik je een armband met chip, erg makkelijk!

Tijd om alles zelf uit te proberen

Op papier klinkt het Aquagranda Active You fantastisch, maar ik wil dit natuurlijk zelf weleens proberen! Aan het einde van de middag arriveer ik bij het Aquagranda Active You en krijg ik bij de receptie een handdoek, badjas en armbandje met een chip erin. Deze armband moet je scannen om de verschillende zones te kunnen betreden. Verder kun je deze armband gebruiken voor de kluisjes en kun je er eten en drinken mee op je rekening zetten. Geen gedoe met portemonnees of sleutels.

Livigno Aquagranda Active You
Heerlijk ontspannen bij de Wellness & Relax zone

Beginnen met de Wellness & Relax zone

Als eerste nemen ik een kijkje in het Wellness & Relax gedeelte. Hier vind ik verschillende zwembaden en sauna’s. In één van de sauna’s vindt toevallig een Aufguss ritueel plaats. Het ritueel is (helaas) al begonnen en aangezien er nog voldoende andere sauna’s zijn, probeer ik de Turkse stoomsauna uit. Het is heerlijk om hier even tot rust te komen na een intensieve dag op de e-bike. Het liefst had ik alle sauna’s even getest, maar ik wil de Slide & Fun zone ook uitproberen, dus dat wordt keuzes maken! Ik spring snel onder de koude douche om even af te koelen en ga naar de Slide & Fun zone.

Even langs de Slide & Fun

Als ik aankom in de Slide & Fun zone is het er lekker rustig. Als eerste relax ik even in het bubbelbad om daarna de glijbanen uit te proberen. Er zijn drie verschillende glijbanen: rood, blauw en geel. Ik neem een van de zwembanden mee, die aan het begin van de glijbanen liggen. De gele glijbaan is bedoeld om met een zwemband vanaf te gaan, dus deze ga ik natuurlijk als eerste proberen. Tijdens de ‘afdaling’ kom je een kleurenspel van lampen tegen. Hierna probeer ik de andere glijbanen uit, maar mijn favoriet blijft toch de blauwe glijbaan! Het is er zo donker dat je niet ziet of er een bocht naar links of naar rechts komt.

Livigno Aquagranda Active You
Even de glijbanen uitproberen bij de Slide & Fun zone

Door naar Fitness & Pool

Hierna neem ik een kijkje in de Fitness & Pool zone. Hier bevindt zich het 25 meterbad. Als je hier een duik wilt nemen, vergeet dan niet je badmuts (deze zijn ook verkrijgbaar bij de receptie). Het centrum is constant aan het vernieuwen. Aangezien het Aquagranda Active You veel aanvragen krijgt van zwemteams voor een 50 meterbad, hebben ze besloten om een zwembad van dit formaat te bouwen. Er wordt verwacht dat dit zwembad in 2019 in gebruik kan worden genomen. Maar, tot het zover is, zwem ik eerst een aantal baantjes in het 25 meterbad.

Even bijkomen tijdens een massage

De laatste activiteit die ik onderneem in het prachtige Aquagranda Active You, is een massage. Er zijn verschillende massages waar je uit kunt kiezen, zoals een relaxing of een sportmassage. Ik probeer de relaxing massage uit en sta na een uur weer fris en fruitig buiten! Dit was een goede afsluiting in het Aquagranda Active You.

Wil je tot rust komen na een sportieve dag of plezier beleven in Livigno? Vergeet dan niet om een bezoekje te brengen aan het Aquagranda Active You!

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips