Skip to navigation Skip to main content

In de bergen ligt het gevaar altijd op de loer

10201 - In de bergen ligt het gevaar altijd op de loer

Ons Kleinwalsertal is erg geliefd bij vele wandelaars. Jaarlijks maken tienduizenden toeristen vele uren en kilometers door het oogverblindende berglandschap. Een groot aantal is geoefend maar een aanzienlijk deel ook niet, met alle gevolgen van dien. Dagelijks zien wij vanaf het terras van ons hotel de reddingshelikopter weer overvliegen met daaraan vastgebonden een grote bak met een noodarts en een gewonde menselijke lading.

Vele gewonden

Een greep uit de gebeurtenissen van de laatste weken:

  • › 21 juli: Duitse bergsteiger dodelijk gewond doordat de rots waarover hij liep op de Hammerspitze afbrak.
  • › 2 augustus: 72-jarige Duitse bergwandelaar dood aangetroffen onderaan een rotsformatie bij de Walmendingerhorn.
  • › 23 juli: 57 jarige man breekt heup na onvoorzichtige afdaling vanaf de Walmendingerhorn.
  • › 11 augustus: de reddingshelikopter moest maar liefst 3 noodreddingen maken: een toerist lag onder een omgeslagen tractor, een 82 jarige man was in een beek gestort en een zwaar gewonde Nederlandse mountainbiker kon ook niet zonder hulp van de reddingshelikopter.

Onvoorbereid de bergen in

De oorzaken van deze ongevallen zijn vaak te wijten aan het onvoorbereid de bergen in gaan maar ook spelen onze gratis Bergbahn tickets een grote rol. Deze tickets worden door diverse hotels aangeboden en bieden onze gasten de mogelijkheid om alle liften en gondels in het Kleinwalsertal alsmede Oberstdorf kostenloos te gebruiken. Hierdoor gaan mensen ineens dagelijks de berg op om vervolgens vanaf de toppen af te dalen. Deze dagelijkse inspanningen zijn de mensen vaak niet gewend en de knie- en enkelbreuken zijn talloos. Ongeacht hoe hoog de bergen zijn, moet men altijd oplettend zijn tijdens een afdaling door onbekend terrein.

Heb jij nog tips om dit soort ongelukken te voorkomen? Laat een reactie achter!

Zomer Auteur5

Over René

Alpen, ze hebben een bijzondere werking op René. Hij vindt ze indrukwekkend, uitdagend, adembenemend en ongelooflijk interessant. Het Oostenrijkse Kleinwalsertal is zijn thuis, en hij wil nooit meer iets anders.