Skip to navigation Skip to main content

Bijzonder logeren in Trentino

10184 - Bijzonder logeren in Trentino

De plek waar we slapen tijdens onze vakantie wordt steeds belangrijker. Veel vakantiegangers zijn op zoek naar iets bijzonders. Een oude verbouwde boerderij op een afgelegen plek of een hypermodern luxe hotel bovenop een berg. In de Italiaanse regio Trentino heb je volop keuze als je op zoek bent naar iets “anders dan anders”.

Trentino Charme: eenvoudige luxe

De 11 accommodaties die het label “Trentino Charme” dragen zijn stuk voor stuk bijzonder. Het zijn kleinschalige hotels, resorts en alpenboerderijen die allemaal hun eigen stijl hebben. De overeenkomst tussen de accommodaties is dat ze exclusief zijn en “eenvoudige luxe” bieden. De inrichting kan oud zijn, maar ook hypermodern. Doordat de accommodaties maximaal 25 kamers hebben voel je als gast de familiaire sfeer en krijg je echt iets mee van het leven dat de mensen leiden in Trentino. De gastvrije eigenaars doen er alles aan het je helemaal naar de zin te maken.

Eén van de exclusieve huizen van Trentino Charme.

Agritur: logeren bij de boer

Een Agritur is een vakantieboerderij. Een plek waar een gemoedelijk sfeer hangt en je rust en ontspanning vindt. Op de vakantieboerderij worden dieren gehouden, of wordt iets verbouwd (olijven, appels, druiven, etc). Als gast kun je hier vaak van meegenieten. Op het menu staan uiteraard de producten van eigen boerderij en de kinderen kunnen vaak een handje helpen bij de verzorging van de dieren. Zo leer je het boerenleven en de producten van Trentino nog beter kennen. Er is een enorme keuze aan Agriturs, je vindt ze door heel Trentino.

Rifugio’s: slapen in een berghut

Een rifugio is een berghut waar je kunt eten en slapen. De berghut heeft vaak een lange historie en de eigenaar verteld je graag zijn berg-ervaringen. De rifugio’s zijn soms alleen te voet te bereiken en liggen langs prachtige wandel- en mountainbikeroutes. De nacht doorbrengen in een rifugio is bijzonder; het moment dat de zon verdwijnt achter de bergen, de sterrenhemel en natuurlijk een geweldige zonsopkomst in de ochtend. Geniet van de rust bovenop de berg en de heerlijke bergspecialiteiten. Na een paar nachtjes in een Rifugio voel je je een ander mens!

Overnachten in een rifugio op de mooiste plekjes in de bergen (Madonna di Campiglio)

Volop mogelijkheden

Naast de bovengenoemde accommodaties heb je nog veel meer keuze in Trentino. Van campings tot vakantieparken en van luxe wellnesshotels tot kleine gezellige bed&breakfasts.
Lees meer over overnachtingsmogelijkheden in Trentino >>

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.