Skip to navigation Skip to main content

Zomer in het Stubaital

10093 - Zomer in het Stubaital

Momenteel is het Stubaital nog het domein van skiërs, langlaufers en andere wintersporters. Als over een aantal maanden de sneeuw begint te smelten maken zij plaats voor een ander type vakantievierder. Dan vinden natuurliefhebbers, mountainbikers en wandelaars hun weg naar dit veelzijdige dal. In het Stubaital kun je je zomervakantie vieren zoals jij dat wilt.

Adembenemende natuur

Het Stubaital staat bekend om zijn adembenemende natuur met machtige rotspartijen, kletterende watervallen en groene alpenweiden. Neem het ‘Stubaier WildeWasserPark’, een wandeling langs tal van indrukwekkende watervallen. Hoogtepunt van de route is de Grawa waterval. Volg het onstuimige water naar het indrukwekkende uitzichtpunt waar je miljoenen liters water naar beneden ziet kletteren. Naast deze wandeling lopen er nog tal van routes door het dal, de 120 kilometer lange Stubaier Höhenweg of bijvoorbeeld de walking- en fitnessweg van Neustift tot aan Krößbach.

Actief bezig zijn

Mag het van jou wel wat spectaculairder? Pak dan eens de mountainbike! Met meer dan 720 kilometer bewegwijzerde bikeroutes heeft het Stubaital een nieuwe maatstaf gezet. Routes zijn er in alle moeilijkheidsgraden, van een gemakkelijke vlakke ronde tot een lastige toer met 2700 hoogtemeters. Of zoek het eens wat hogerop! Ook voor paragliden is het langgerekte dal meer dan geschikt. Niet alleen gevorderde vliegers komen hier aan hun trekken, ook beginners kunnen bij probeercursussen en tandemvluchten de magie van het paragliden ontdekken.

Plezier gegarandeerd!

De kinderen gaan zich hier ook zeker vermaken! Voor jong en oud valt er genoeg te beleven. Zo is er een Adventure park waarbij je een parcours moet afleggen hoog tussen de bomen en een zomerrodelbaan. Met een lengte van bijna 3 kilometer, een hoogteverschil van 640m en 40 snelle bochten is plezier gegarandeerd! Of ga raften in één van de ruige riviertjes! Of ga… De mogelijkheden zijn eindeloos in het Stubaital.

grawa waterval

Top of Tyrol

Wat je zeker moet bezoeken is het nieuwe uitzichtplateau die zich bevindt op de bergrug van de 3200 meter hoge Großen Isidor. Vanaf hier weet je niet wat je ziet, je hebt een schitterend uitzicht op de Stubaier Alpen, de Dolomieten en het Ortlermassief. Geniet in alle rust van de schoonheid en de rust die de bergen te bieden hebben. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees!

Het Stubaital is één van de mooiste dalen van Oostenrijk. Het 35 km diepe dal ligt net voor de grens van Italië, vlakbij de Tiroolse hoofdstad Innsbruck. Omringd door een prachtig berglandschap liggen de typisch Tiroolse dorpjes in het dal op zo’n 1.000 meter hoogte. De belangrijkste dorpen zijn Neustift, Fulpmes, Telfes en Mieders.

Klik hier voor meer informatie over een zomervakantie in het Stubaital >

Zomer Joeri

Over Joeri

Of het nu winter of zomer is, Joeri wordt ongelooflijk enthousiast van de prachtige natuur in de bergen en activiteiten die je in de Alpen kunt doen. Met name Oostenrijk is zijn favoriete vakantieland, waar hij jaar in jaar uit te vinden is om te genieten van de prachtige bergwereld.