Skip to navigation Skip to main content
Basse Nendaz
© Spalder Media Group
Zwitserland

Vakantie Nendaz

  • Nendaz heeft alles wat je nodig hebt in je vakantie
  • 250 km wandelpaden, 200 km mountainbikepaden
  • Veel klimactiviteiten
  • Prachtige uitzichten

Nendaz ligt in de meest vruchtbare streek van het zonnige Wallis. Het dorp is zeer uitgestrekt en bestaat uit verschillende delen en wijken die verspreid op de bergflank liggen. De gemeente Nendaz loopt van de Rhône door naar Rosablanche en heeft hierdoor een hoogteverschil van 2000 meter. Het oude centrum van het dorp, Haute-Nendaz, ligt op 1350 meter hoogte.

Nendaz ligt op zo’n 930 km van Utrecht en is relatief eenvoudig te bereiken via Basel en Bern. Alleen de laatste 15 km, zo’n 20 minuten rijden, gaan over een bergweg met de nodige (haarspeld)bochten. In het oude centrum van Nendaz staan typische authentieke donkerhouten chalets, zoals je die meer ziet in Wallis. Echter het dorp eromheen is veel moderner en voor een deel speciaal gebouwd voor het (winter)toerisme. Nendaz is gesitueerd op een terras, waardoor je enorm ver kunt kijken. De uitzichten op het lagergelegen Rhônedal zijn uniek, evenals de bergwereld van de Berner, Walliser en Waadtländer Alpen.

Fotogalerij van Nendaz

Basse Nendaz
© Spalder Media Group
Nendaz 2
Nendaz 3
© Spalder Media Group
Nendaz 4
© Spalder Media Group
Lac De Cleuson
© Spalder Media Group

Wandelen in Nendaz

Met zo’n 250 km aan wandelpaden heeft Nendaz de wandelliefhebber genoeg te bieden. Vanuit de diverse delen van het dorp sta je binnen no-time op een mooie wandelroute, maar je kunt er ook voor kiezen om eerst wat hoogtemeters te overbruggen met een berglift. Uiteraard zijn er wandelingen voor elk niveau. Een letterlijk hoogtepunt is de wandeling van Cabane du Mont Fort naar Cabane du Prafleuri, deze duurt ruim 6 uur en je klimt bijna 900 hoogtemeters. Iets minder lang en extreem is de tocht rondom het helderblauwe Lac de Cleuson vanuit Siviez. Deze duurt ruim 4 uur en je klimt bijna 700 hoogtemeters. Ook zeer de moeite waard is een wandeling langs de oudste naaldbomen van Europa. Deze tocht start bij het bergstation van Tracouet op 1900 meter hoogte en leidt je onder andere langs Alpage de Balavaux. In totaal duurt deze wandeling ruim 3,5 uur en je hoeft ‘maar’ 300 meter te klimmen. Een andere wandeling die start bij Tracouet is de, makkelijke (1 uur), klim naar de Dent de Nendaz

Wandelen langs de bisses in Nendaz
Wandelen langs de bisses in Nendaz

Unieke wandelingen langs de bisses

Nendaz kent een uitgebreid netwerk van bisses, in totaal 8 waarvan er 6 nog in werking zijn. Een bisse is een irrigatiekanaal die vanaf de middeleeuwen werden gebouwd om het water van de gletsjer naar het land te brengen. Langs deze bisses liggen wandelpaden, in totaal zo’n 98 km. Het voordeel van deze wandelpaden is dat ze weinig hoogteverschil kennen. Ideale wandelingen voor minder geoefende bergwandelaars, families of mensen die gewoon relaxed door een mooie omgeving willen lopen. Lees hier meer over de wandelingen langs de bisses in Nendaz >

Mountainbike Mekka Nendaz

Met zo’n 200 km aan mountainbikepaden kun je Nendaz gerust een ‘mountainbike Mekka’ noemen. In totaal zijn er 12 verschillende routes, waarvan er 2 ook zeer geschikt zijn voor families. Zo is er de speciale downhill voor families vanaf het bergstation Tracouet. Ook de route van Haute-Nendaz naar Siviez is perfect voor families met kinderen. Pro’s kunnen zich uitleven op 2 verschillende routes, waaronder de Mont Fort Tour. Met de komst van de e-mountainbike is de sport veel toegankelijker geworden voor mensen zonder ijzeren conditie.

Mountainbiken Lac de Cleuson in Nendaz
Met de mountainbike naar Lac de Cleuson in Nendaz

Tips voor een vakantie in Nendaz

- Nendaz staat ook wel bekend als Alpenhoorn-hoofdstad van de Alpen, omdat hier jaarlijks in augustus een groot Alpenhoornfestival plaatsvindt waar 150 muzikanten uit de hele wereld samen komen. In Nendaz worden bovendien cursussen gegeven om zelf op dit bijzondere instrument te leren spelen.
- Spa des Bisses is een prachtig wellnesscentrum in Hotel Nendaz 4 Vallées & Spa. Ook wanneer je hier niet logeert, kun je gebruik maken van de Spa (uiteraard tegen betaling).
- Vanaf Tracouet kun je een tandemparaglidevlucht maken: spektaculair!
- In het centrum van Nendaz ligt een pumptrack: super leuk voor de kids of om je eigen mountainbikeskills te verbeteren.
- Het openluchtzwembad van Nendaz biedt verfrissing op een warme zomerdag, maar ook een geweldig uitzicht.

Weer in Nendaz

Vandaag

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
3 / 9

Vorstgrens

1826 meter

Regen

0 mm

Morgen

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
0 / 4

Vorstgrens

1509 meter

Regen

1 mm
Toeristeninformatie voor Nendaz
Name Nendaz Tourisme
E-mail info@nendaz.ch
Telefoon 2895589
Algemene informatie
Aantal inwoners 6666
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 965 km
Hoogte dorp 1350
Aantal toeristenbedden 320
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 1
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 7
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 36
Bars & cafés 16
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken 4
Casino
Theater
Ballonvaart