Skip to navigation Skip to main content
Zermatt
© Spalder Media Group
Zwitserland

Actieve vakantie Zwitserland

Actieve vakantie Zwitserland

Op zoek naar een actieve vakantie? Zwitserland natuurlijk! Of je nou met je partner, je kinderen of met vrienden gaat, er is voor ieder wat wils. Al nagedacht over wat je wilt gaan doen tijdens je actieve vakantie? Zwitserland heeft veel verschillende mogelijkheden op het land, wat dacht je van golfen, een berg beklimmen, fietsen of wandelen. Zwitserland heeft haast een ontelbare hoeveelheid aan fiets- en wandelroutes, voor beginners en gevorderden.

Bezoek een van de meren tijdens jouw actieve vakantie. Zwitserland bezit een aantal prachtige grote meren, zoals het Meer van Genève, Bodensee en het Luganomeer. Zeilen, wind- en kitesurfen, elk meer heeft vele watersportmogelijkheden voor een actieve vakantie. Zwitserland heeft veel dorpen met mogelijkheden, op deze pagina kan je je oriënteren.

Zwitserland: actieve vakantie te voet of op de fiets

Kies een van de 9 nationale, 54 regionale, 65 lokale routes of bedenk zelf een route voor je actieve vakantie. Zwitserland is hét land voor mensen die van prachtige uitzichten en wandelen houden. Ga je liever fietsen tijdens je actieve vakantie? Zwitserland is geschikt voor mountainbikers, wielrenners en de meer ontspannen fietsers. Veel activiteiten zijn niet alleen voor volwassenen geschikt, maar voor het hele gezin. Wandeltochten, speeltuinen, klimparken, paardrijden? Kinderen beleven net zoveel plezier als hun ouders tijdens een actieve vakantie. Zwitserland zal niemand doen vervelen.

Actieve vakantie, Zwitserland, meren

Zwitserland heeft naast haar grote bergen ook een aantal flinke meren. Lac de Neuchâtel is het grootste meer van Zwitserland. Activiteiten genoeg. Zeilen, windsurfen en parasailing vormen het recept voor je actieve vakantie. Zwitserland staat ook bekend om haar wítte bergtoppen. Behoefte aan een wintersportgevoel in de zomer? Er zijn veel verhuurders langs de meren die waterski en wakeboard mogelijkheden aanbieden.

Golfen in Zwitserland

Toch liever je partner en kinderen thuislaten? Boek een tripje naar Zwitserland met vriend(inn)en en ga met z’n allen golfen. Zwitserland telt 91 golfbanen, je bent verzekerd van een geslaagde actieve vakantie. Zwitserland heeft meerdere hotels met een eigen golfbaan, je loopt zo vanuit je kamer de golfbaan op.

Een uitdagende en actieve vakantie in Zwitserland

Nog niet actief genoeg? Gezien de vele bergen en toppen in Zwitserland kan menig bergliefhebber zijn hart ophalen in Zwitserland. Alpinisme en klettersteigen zijn 2 mogelijkheden voor je actieve vakantie. Zwitserland biedt ook mogelijkheden voor de wat jongere en minder ervaren avonturiers: een klim- en avonturenpark.