Skip to navigation Skip to main content
Zernez 3
© Andrea Badrutt
  • Authentiek bergdorp en ingang naar het Zwitsers Nationaal Park
  • Meer dan 100 km aan wandelroutes in de omgeving
  • Gemoedelijke dorpskern
  • Sportieve activiteiten voor het hele gezin

Het Zwitserse Zernez ligt hoog in het Unterengadin, direct aan het enorme natuurgebied van het Zwitsers Nationaal Park. Een verzameling aan schilderachtige huizen, kerkjes en prachtige horecagelegenheden, liggen langs rivier de Inn en worden omgeven door de bergtoppen van Graubünden. Dankzij de ligging aan het natuurpark vinden zowel sportieve vakantiegangers als families in Zernez een geschikte bestemming voor een zomervakantie in de Alpen. Met een zwembad, een sportpark en een speelpark voor kinderen, komt er hier geen verveling aan te pas.

Het dorp bevindt zich op een ideale locatie voor natuurliefhebbers, maar naast het ongerepte landschap, is het dorp zelf ook een plaatje. Het dorp heeft een authentieke kern en dat is terug te zien aan de kerkjes en in de musea van het dorp. Gelegen rechtstreeks aan het oudste natuurpark van de Alpen, is Zernez ook wel de ‘poort naar het Zwitsers Nationaal Park’. Het natuurpark kent ruim 20 verschillende wandelroutes en je kunt uitstekend zelf de kleurrijke omgeving verkennen, maar het is ook mogelijk om tochten te maken onder leiding van een gids. Het park biedt thuis aan een groot aantal dieren, meertjes, bloemen en andere natuurlijke vegetatie, en voor een optimaal behoud van de natuur gelden er dan ook strenge regels en is het ’s winters gesloten. Ben je benieuwd naar de achtergrond van het park en naar alles wat er leeft, dan kun je een bezoek brengen aan het bijgelegen bezoekerscentrum.

Accommodaties bij reispartners in Zernez

Fotogalerij van Zernez

Zernez 3
© Andrea Badrutt
Zernez
© Andrea Badrutt
Zernez 5
© Andrea Badrutt
Zernez 4
© Andrea Badrutt
Zernez 2
© Andrea Badrutt

Activiteiten in Zernez

Voor een vakantie met het hele gezin kun je prima terecht in dit dorp. Kinderen kunnen zich vermaken in de grote speeltuin van het dorp of kunnen op warme zomerse dagen plezier maken in het openluchtzwembad van Zernez. Ook is er een sportcentrum waar ruime mogelijkheden zijn voor sportieve activiteiten. Zo kun je er onder andere midgetgolfen, voetballen, tafeltennissen en skaten. Met een ligging aan de Inn zijn er ook tal van wateractiviteiten te doen. In het nabijgelegen Scuol kun je terecht als je je met een raft, kano of kajak wilt beproeven op de sterke stroming van de rivier. Bovendien is de regio uitermate goed te verkennen per fiets, en zijn er acht verschillende mountainbikepaden die door het Unterengadin lopen.

Toeristeninformatie voor Zernez
Name Gäste-Info Engadin Scuol
E-mail info@engadin.com
Telefoon 8618800
Algemene informatie
Aantal inwoners 1153
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 924 km
Hoogte dorp 1474
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 3
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 16
Bars & cafés 3
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart