Skip to navigation Skip to main content

Zwitsers Nationaal Park

Schweizerischer Nationalpark
© Schweiz Tourismus, Roland Gerth
Schweizerischer Nationalpark
© Schweiz Tourismus, Roland Gerth
Schweizerischer Nationalpark
© Schweiz Tourismus, Roland Gerth
Schweizerischer Nationalpark
© Schweiz Tourismus, Roland Gerth
Schweizerischer Nationalpark
© Schweiz Tourismus, Roland Gerth
  • Oudste park van de Alpen
  • Ruim 100 km aan wandelroutes
  • Dieren in hun natuurlijke leefomgeving spotten

Het Zwitsers Nationaal Park werd in 1914 opgericht en draagt daarmee de titel van oudste park van de Alpen. In de loop der jaren is het park uitgegroeid tot een waar wandel- en natuurparadijs. Hier komt de natuur op nummer één en draait werkelijk alles om het behoud van deze schitterende, ongerepte omgeving. De omvang van het park bedraagt iets meer dan 170 km² en strekt zich uit van S-chanf naar Zernez in het Engadin tot aan Scuol en de Italiaanse grens. Het Zwitsers Nationaal Park is dan ook het grootste beschermde en bovendien enige nationale park van het land. Bezoekers zijn meer dan welkom, want je kunt er fantastisch wandelen, wilde dieren spotten én overnachten.

Wandelen in het Zwitsers Nationaal Park

Met zeker 100 km aan wandelpaden en meer dan 20 verschillende routes kun je geweldige wandelingen maken door het Zwitsers Nationaal Park. Daarbij is het noodzaak dat je op de wandelpaden blijft, want de bescherming en het behoud van het landschap staat hier voorop. Je kunt zelf op pad gaan, maar je kunt ook onder begeleiding van een gids de diversiteit van de omgeving ontdekken. Het natuurgebied is ontzettend afwisselend en ligt in een bergachtige omgeving vol hoogteverschillen. De hoogte varieert van 1400 tot ruim 3200 meter. Ook kinderen kunnen hier heerlijk wandelen, want er zijn een aantal leuke educatieve routes te volgen. Tijdens deze wandeltochten kom je via allerlei informatieborden alles te weten over dieren zoals de bruine beer, maar ook over de omringende natuur.

Wilde dieren spotten

Omdat het gebied bestaat uit een ontzettend gevarieerde natuur, vormt het een leefomgeving voor talloze diersoorten. Het zou zomaar kunnen dat je die tegenkomt! Zo houden onder andere bruine beren, vossen, herten, wolven, steenbokken, gemzen, lynxen en marmotten zich schuil in de bossen en bergen van het Zwitsers Nationaal Park. Zorg dat je je verrekijker bij je hebt en haal je camera tevoorschijn, want misschien spot je ze wel in hun natuurlijke habitat!

Overnachten in het Zwitsers Nationaal Park

Het hele park ontdekken en dagenlang wandelen? Je kunt ook overnachten in het Zwitsers Nationaal Park. Logeren kan in het op 1882 meter hoogte gelegen Chamanna Cluozza, een authentieke berghut welke opgericht is in 1910, maar verblijven kan ook in Hotel Parc Naziunal Il Fuorn. Kamperen is niet toegestaan evenals logeren in een eigen camper, dus wil je een aantal dagen in het park verblijven dan ben je aangewezen op een van deze twee optrekjes.

Maak een stop bij het bezoekerscentrum en het Schmelzra Museum

De fraaie omgeving van het Zwitsers Nationaal Park ontdekken is natuurlijk mooi, maar het is ook leuk om wat te weten te komen over de achtergrond van het park. Een bezoek aan het bezoekerscentrum in Zernez is dan ook meer dan de moeite waard. Hier kun je verschillende exposities bewonderen, een interactieve tentoonstelling bekijken, een kasteel bezoeken, souvenirs kopen en verrekijkers huren. In het Schmelzra Museum is het leuk om de expositie van de bruine beer te bekijken en meer te leren over de terugkomst van het dier in Zwitserland.

Bezoekersregels Zwitsers Nationaal Park

Voor een bezoek aan het park gelden er een aantal regels. Omdat Zwitserland er alles aan doet om de natuur de natuur te laten, dienen bezoekers hier respectvol mee om te gaan. Zo zijn honden niet toegestaan, kun je niet afwijken van de gemarkeerde paden, mag er niet gefietst worden en dien je geen bloemen of planten te plukken of andere dingen uit de natuur op te rapen. Daarnaast is het Zwitsers Nationaal Park gesloten in de wintermaanden. Dit is om de dieren die hier leven de optimale rust te gunnen tijdens hun winterslaap. Ga je hier wandelen, geniet dan vooral van dit ongeschonden stukje Zwitserland!

Logozwitsersnationaalpark

Zwitsers Nationaal Park

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: 9 CHF
  • Prijs jongeren (16): 5 CHF
  • Prijs kinderen (6): 0 CHF

Volwassenen betalen 9 CHF en voor kinderen van 6 tot 16 jaar kost de toegang 5 CHF. Kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang.

Openingstijden

Maandag 24/7
Dinsdag 24/7
Woensdag 24/7
Donderdag 24/7
Vrijdag 24/7
Zaterdag 24/7
Zondag 24/7

De openingstijden variëren per jaargetijde. Kijk voor de juiste openingstijden op de website van het Zwitsers Nationaal Park.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*