Skip to navigation Skip to main content
Chur
© Switzerland Tourism/Markus Buehler-Rasom

Chur

  • "Cultuurliefhebbers zitten hier goed in de oudste stad van Zwitserland"

  • Oud centrum met tal van historische elementen
  • Groot winkelgebied met mooie boetiekjes
  • Veel restaurants en bars met regionale specialiteiten

De Zwitserse stad Chur is met een geschiedenis dat duizenden jaren teruggaat de oudste stad van Zwitserland. Het telt ruim 37.000 inwoners en ligt in het hart van de regio Graubünden. Het autovrije oude dorpscentrum schetst de historische identiteit van de stad en vormt met een aantal bijzondere bezienswaardigheden de basis van de gemeente. Ondanks de oude elementen heeft Chur zich ontpopt tot levendige en dynamische stad. Hier kan er naar hartenlust gewinkeld worden en eindeloos genoten worden van regionale lekkernijen in chique restaurants en bars.

Tijdens een zomervakantie in Chur mag een tour in het oude centrum van de stad absoluut niet ontbreken. Al meer dan 5000 jaar wordt deze plaats bewoond en de historische bezienswaardigheden zijn dan ook absoluut een bezoek waard. Door de jaren heen is het oude centrum continu gerenoveerd zodat de oude elementen zo goed mogelijk bewaard konden blijven en vandaag de dag rijdt er geen verkeer meer door de oude stad. Volg de rode bordjes en je wandelt eenvoudig langs alle bijzondere plekken en door romantische straatjes. Het bisschoppelijk paleis, de kathedraal, de vlooienmarkt en de St. Lucius kerk zijn een aantal dingen die je absoluut niet mag missen. Je kunt zelf door het oude centrum lopen, maar je kunt er ook voor kiezen om een rondleiding te volgen door het hart van Chur. Daarnaast is er een grote hoeveelheid cafés en boetiekjes te vinden in en rondom het oude centrum.

Sportieve activiteiten in Chur

De stad heeft een groot en divers winkelgebied met meer dan 500 verschillende winkels en ook het gastronomische aanbod is groot. Maar ook voor degenen die het stadsleven willen combineren met sportieve activiteiten in de natuur, biedt Chur het beste van beide werelden. Direct vanuit de stad brengt een gondel je naar het plateau van Brambrüesch, een startpunt voor wandelroutes of mountainbiketochten. Er starten een aantal rondwegen die toegankelijk zijn voor iedere soort wandelaar. De Edelweiss-rondweg is nog geen vijf kilometer lang en uitstekend te doen met de hele familie. In twee uur tijd wandel je langs panoramische uitzichten en onderweg zijn er speelmogelijkheden voor kinderen. Een wat uitdagendere route, maar ook zeer de moeite waard, is de Dreibündenstein-rondweg. Een dagvullende route van bijna 13 kilometer langs prachtige uitkijkpunten en uiteraard ook langs een aantal berghutten voor de nodige ontspanning tussendoor.

Toeristeninformatie voor Chur
Name
Telefoon 2521818
Algemene Informatie
Aantal inwoners 37000
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 876 km
Hoogte Dorp 593
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 20
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 39
Bars & cafés 19
Bioscoop 1
Concertzaal
Discotheken 7
Casino
Theater
Ballonvaart