Skip to navigation Skip to main content

Glacier Express

Glacier Express
© Switzerland Tourism, Robert Boesch
Glacier Express
© Switzerland Tourismus, Christof Sonderegger
Glacier Express
© Switzerland Tourismus, Franziska Pfenniger
Glacier Express Auf Einer Brücke
© Pixabay
Glacier Express Im Schnee
© Pixabay
  • Staat te boek als de langzaamste sneltrein ter wereld
  • In nog geen 300 km langs een aantal van de mooiste highlights van het land
  • Panoramavensters tot aan het plafond

Een van de dingen waar Zwitserland bekend om staat, is het machtige berglandschap vol vierduizenders en gletsjers. Er is geen betere manier om deze toppen te ontdekken, dan door een treinrit met de Glacier Express te maken. De panoramatrein wordt ook wel de langzaamste sneltrein ter wereld genoemd, en dat is maar goed ook. Je rijdt namelijk langs de meest spectaculaire uitzichten en landschappen van Zwitserland! Van St. Moritz tot aan Zermatt of andersom, je komt gegarandeerd ogen tekort tijdens deze bijzondere reis. En met panoramavensters die tot aan het plafond reiken in de Glacier Express, heb je genoeg mogelijkheden om het weergaloze, continu variërende landschap van de Zwitserse Alpen in je op te nemen.

291 bruggen en 91 tunnels

De cijfers zijn niet mis: tijdens de treinrit passeer je maar liefst 291 bruggen, 91 tunnels, 16 hoogtepunten en attracties en eindeloos veel mooie panoramabeelden. In totaal duurt de gehele reis bijna 8 uur en overbrug je een afstand van 291 km. Je kunt ook eventueel korte versies doen en stoppen in Chur, Andermatt of Brig. Elke stop biedt tal van excursies, maar eigenlijk maakt de eindbestemming niet eens uit. Een rit in de Glacier Express is namelijk al een ervaring an sich!

Een treinrit vol letterlijke hoogtepunten

Of je nu begint of eindigt in Zermatt, een blik op de Matterhorn is al een van de vele highlights van deze bijzondere treinreis. Andere hoogtepunten van de Glacier Express zijn de 400-meter diepe Rijnkloof, beter bekend als de Grand Canyon van Zwitserland, of het uitzicht op de Oberalppas. Maar ook het Stockalper paleis, de steile wegen tussen het Saastal en Mattertal, de waanzinnige constructie van het Landwasser Viaduct en de besneeuwde toppen van de Bies gletsjer maken deel uit van de reis.

Reizen met klasse

Ga je op pad met de Glacier Express, dan kun je niet alleen reizen in de eerste of tweede klas, je kunt namelijk ook kiezen voor de Excellence Class. Bij die laatste optie reis je in volledige luxe, en kijk je naar de passerende schilderachtige beelden onder het genot van een glaasje bubbels, een vijfgangendiner en meer!

Tip: foto’s maken onderweg? In de Panorama Bar kun je mooie beelden schieten zonder reflecties in het raam.

Glacierexpresslogo

Glacier Express

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: 152 CHF
  • Prijs jongeren (16): 76 CHF
  • Prijs kinderen (6): 0 CHF

De prijs van 152 CHF geldt voor de tweede klasse, en is omgerekend ongeveer € 140. Kinderen tot 6 jaar reizen gratis. Op kaartjes voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar krijg je 50% korting.

Openingstijden

Maandag 24/7
Dinsdag 24/7
Woensdag 24/7
Donderdag 24/7
Vrijdag 24/7
Zaterdag 24/7
Zondag 24/7

Bekijk de actuele dienstregeling op de website.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*