Skip to navigation Skip to main content

Bernina Express

Bernina Express
© Schweiz Tourismus / Renato Bagattini
Alp Gruem, Bernina Express
© Switzerland Tourism / André Meier
Bernina Express, St Moritz
© Schweiz Tourismus / Francesco Baj
Morteratsch, Bernina Express
© Switzerland Tourism / André Meier
Alp Gruem, Bernina-Express
© Schweiz Tourismus / Renato Bagattini
  • Neemt je mee langs allerlei hoogtepunten
  • Opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst
  • Eén van de mooiste treinreizen van de Alpen

De Bernina Express is één van de meest bekende spoortreinen van de Alpen. Via de op de UNESCO-Werelderfgoedlijst opgenomen Albula- en Bernina spoorlijn (onderdeel van de Rhätische Bahn), neemt de trein je mee door een prachtig stukje van de Alpen. Onderweg rijd je over oude bruggen en door smalle, donkere tunneltjes. Vanuit de Bernina Express geniet je continu van de prachtige natuur van zowel Zwitserland als Italië en passeer je onder andere gletsjers, imposante bergtoppen, bergmeren en groene bergweides.

Van Chur naar Tirano

De Bernina Express start in één van de oudste steden van Zwitserland, Chur. Vanuit daar vertrekt de trein over een 156 kilometer lang spoor naar het in Zuid-Tirol gelegen Tirano. De route duurt ongeveer 4 uur en neemt je mee langs allerlei hoogtepunten. Zo rijd je onder andere over het Landwasser viaduct (ruim 110 jaar oud en 65 meter hoog), passeer je de 2382 meter hoge Berninapas en de Morteratschgletsjer, rijd je door minimaal 55 viaducten en door ruim 39 tunnels. Wel is het zo dat, met name in het hoogseizoen, het best druk kan zijn in de Bernina Express. De route is bijzonder en trekt jaarlijks duizenden toeristen.

Tip: in de zomer kun je het ritje met de Bernina Express verlengen met de Bernina Express Bus. Deze rijdt van Tirano naar Lugano en is eveneens prachtig.

(Foto's: © Swiss Travel System/Switzerland Tourism-By-Line: swiss-image.ch / Marcus Gyger en Rhaetische Bahn By-line: swiss-image.ch/Andrea Badrutt en Switzerland Tourism - BAFU By-Line: swiss-image.ch / Renato Bagattini)

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Bekijk de actuele dienstregeling op de website.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*