Skip to navigation Skip to main content
Wandelen
Oostenrijk

Wandelen in Bodensee

In de regio van de Oostenrijkse Bodensee kun je prachtige wandelingen maken. Van wandelingen in de bergen met uitzicht op het meer tot flaneren over de boulevard aan het water. Een wandelvakantie bij de Bodensee is daarom bijzonder veelzijdig.

In de bergen hangt die typische Oostenrijkse bergsfeer en aan de Bodensee voelt het zomers zelfs een beetje mediterraan aan. Hieronder hebben we een aantal tips voor wandelen bij de Bodensee.

Mehrerauer Bodenseeweg

Een gemakkelijke wandeling in Bregenz waarbij je de schoonheid van de stad en het meer optimaal ervaart is de Mehrerauer Bodenseeweg. Je komt onder andere langs het klooster in in Mehrerau, de jachthaven en het Festspielhaus Bregenz. Het Festspielhaus Bregenz is niet alleen een locatie voor conceten en congressen, ook worden hier jaarlijks de Bregenzer Festspiele georganiseerd. Dit is een cultuurfestival in de maanden juli en augustus, met als hoogtepunt de openluchtvoorstelling voor de Seebühne. Een aanrader

Wandelen in de bergen achter de Bodensee

In het achterland van de Oostenrijkse Bodensee kun je zo de bergen in. Zo kun je vanuit Bregenz met de Pfänderbahn naar een hoogte van 1020 meter. Alleen al voor het uitzicht is dit de moeite waard. Vervolgens wandel je over een route van 3,7 km terug naar de stad. Ook ben je zo in het Bregenzerwald of in het achterland van Dornbirn om in de bergen te wandelen.

Bodensee Rundweg

Het is ook mogelijk om de hele Bodensee rond te wandelen. De Bodensee Rundweg is zo’n 270 kilometer lang en bestaat uit 11 etappes. In totaal klim en daal je 3728 meter. De route is goed uitgepijld en onderverdeeld in drie delen, die elk om de Obersee, de Überlinger See en de Untersee lopen. Dankzij het openbaar vervoer en scheepvaartroutes is het ook mogelijk om de Bodensee Rundweg in te korten.

Alles wat je moet weten over een vakantie aan de Bodensee >

Wandelen
Aantal km gemarkeerde en onderhouden wandelpaden
Wandelpaden voor gevorderden?
Aantal nordic walkingpaden
GPS wandelroutes beschikbaar?
Aantal berghutten
Wandelpaden voor beginners?
Wandelpaden voor experts?
Aantal km's of nordic walking paden
Tochten met gids?
Is er een huttentocht?