Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - qxzb3z55zzhimmdvnz9x
© Archiv TVB Mayrhofen / Paul Sürth
Oostenrijk

Vakantie Schwendau

  • Traditioneel boerendorp en vakantiebestemming in het Zillertal
  • Groot aanbod aan wandelroutes in de omgeving
  • Tiroolse eetfestiviteiten in de zomer
  • Diverse klimmogelijkheden in de buurt

Schwendau is een klein en gemoedelijk dorpje achter in het Zillertal in Oostenrijk. De gemeente telt nog geen 1800 inwoners en is nauw verbonden met het nabijgelegen Hippach, maar de inwoners zijn behoorlijk trots op hun eigen dorp.

Naast boerderijen die verspreid liggen over de kleurrijke alpenweiden, kent het dorp ook een redelijk aantal toeristische accommodaties en is het Oostenrijkse plaatsje een fijne plek voor een zomervakantie in de Alpen. Schwendau is vasthoudend in traditie en dat blijkt niet alleen uit de typisch Tiroolse uitstraling, maar ook uit de festiviteiten die jaarlijks plaatsvinden.

Krapfen Festival in Schwendau

Een kenmerkend evenement voor Schwendau is het zomerse eetfestijn ‘Krapfen Festival’. Dit event staat compleet in het teken van regionale lekkernijen, huisgemaakte gerechten en lokale schnapps en vindt jaarlijks plaats in het centrum van het dorp. Naast dit traditionele festijn kent het dorp diverse andere bezienswaardigheden. Zo is een bezoekje aan de oude kerk in het centrum zeker de moeite waard. De kerk bestaat uit drie altaren en is een prachtig aangezicht. Bijzonder zijn ook de gegraveerde kunstwerken langs rivier de Ziller. Langs het water zijn hier een aantal houtgesneden sculpturen te bewonderen.

In de natuur van Schwendau

De omgeving van Schwendau is een ideaal decor voor sportieve activiteiten in de natuur. Het Zillertal biedt honderden kilometers aan wandelroutes door het heuvelachtige landschap. Een aanrader om de regio en de omliggende dorpen te verkennen is de ‘Easy Trail’. Deze wandeltocht is ongeveer 24 km lang en de klim is slechts 100 hoogtemeters in totaal, waardoor de tocht niet al te uitdagend is. De route kan gestart worden vanuit het dorp en loopt door de buurdorpen Hippach, Ramsau im Zillertal en Mayrhofen. Maar ook voor meer actie tijdens je vakantie zit je in deze regio goed. Nabij het dorp liggen er diverse via ferrate om de rotsachtige bergen te bestijgen. Op nog geen vijf minuten rijden ligt het grotere Mayrhofen, van waaruit er nog veel meer klimmogelijkheden zijn.

Toeristeninformatie voor Schwendau
Name Ferienregion Mayrhofen-Hippach
E-mail info@mayrhofen.at
Telefoon 6760
Algemene informatie
Aantal inwoners 1800
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 946 km
Hoogte dorp 620
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 1
Bars & cafés 1
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart