Skip to navigation Skip to main content
Wandelen Imsgt
Oostenrijk

Wandelen in Imst

Bijna 80 km aan gemarkeerde wandelpaden
Tip: ontdek de Starkenberger Panoramaweg in 7 etappes
Rust uit in een van de 12 berghutten in Imst

Wandelvakantie in Imst

Imst is gelegen in Tirol en ligt precies op de plek waar het Gurgltal en het Inntal bij elkaar komen. Het traditionele plaatsje wordt omgeven door bossen, heidelandschappen, heldere bergmeren en hoge bergtoppen. Door de gevarieerde omgeving kun je hier heerlijk wandelen. In totaal vind je in het gebied bijna 80 km aan gemarkeerde wandelpaden en diverse berghutten. Zowel beginners als experts kunnen in Imst prima terecht. Ook zijn er themawandelingen en begeleide wandeltochten in de omgeving.

Wandeltips in Imst

Imst beschikt over een gevarieerd aanbod aan wandelroutes in de regio. Wandelaars van verschillend niveau kunnen hier mooie ervaringen opdoen. Zo vind je hier de Jakobsweg en de Adlerweg Tirol, maar ook de Starkenberger Panoramaweg. Deze laatste route is een aanrader voor lange-afstandswandelaars. De route telt zeven etappes langs diepe kloven, helderblauwe meren, pieken en dalen. Verder leer je tijdens de wandeltocht meer over de historische achtergrond van het gebied. Ook leuk is het snelwandelpark van Imst. Beginners kunnen terecht op de Höhenweg of Gunglgreen.

Wandelen in Imst(Foto: © Spalder Media Group)

Berghutten in Imst

Imst telt maar liefst 12 verschillende berghutten en alpenweiden die wandelaars uitnodigen om even te blijven hangen. Geniet tussen het wandelen door van een prachtig uitzicht op de bergen en proef regionale gerechten. Bezoek bijvoorbeeld de Hanauer hut, Imsterberger Venetalm of de Karrer Alm. Ook leuk om te weten is dat Imst gebruik maakt van een digitale wandelpas. Haal je persoonlijke wandelpin door digitale postzegels te verzamelen of gebruik de app als GPS.

Wandelen
Aantal km gemarkeerde en onderhouden wandelpaden 79
Wandelpaden voor gevorderden?
Aantal nordic walkingpaden
GPS wandelroutes beschikbaar? 1
Aantal berghutten 13
Wandelpaden voor beginners?
Wandelpaden voor experts?
Aantal km's of nordic walking paden
Tochten met gids?
Is er een huttentocht?