Familievakantie in Wagrain (Oostenrijk)

Familievakantie in Wagrain

Wagrain is een gezinsvriendelijke vakantiebestemming gelegen in het Salzburgerland. Samen met Kleinarl vormt het dorp een heerlijke uitvalsbasis voor families met kinderen. Zo zijn er leuke activiteiten te doen voor alle generaties. Van fietsavonturen in Bikepark Wagrain en klimmen in KLETTER-WELT tot zwemplezier, spannende excursies en nog meer waterpret. Wagrain telt zes meren en heeft een groot aanbod aan wandelroutes voor jong en oud. Beleef diverse hoogtepunten met de familie tijdens een vakantie in de bergwereld van Wagrain.

Wandelen in Wagrain

Wagrain beschikt over meer dan 20 gezinsvriendelijke wandelroutes op verschillende niveaus. Verken de omgeving tijdens wandelroutes over de groene weiden en langs de mooie bergmeren. De Grafenberglift brengt je eenvoudig hoger de bergen in. De meeste wandelroutes zijn geschikt voor kinderwagens. Kinderen vermaken zich uitstekend op de themapaden en leren spelenderwijs meer over de omgeving en cultuur. Zo is Das fleißige Bienchen Nr.4 bij het bergstation van de Grafenbergbahn een leuke ervaring waarbij kinderen meer leren over bijen en honing.

Activiteiten voor het gezin in Wagrain

Wagrain is volledig ingericht op gezinnen. Voor jong en oud zijn er naast wandelen nog veel meer leuke activiteiten te beleven. Zo kun je in de omgeving uitstekend mountainbiken of e-biken. Ook biedt het gebied veel waterpret in onder andere belevenisbad Wasserwelt. Je vindt hier ruime zwembaden, waterattracties voor kinderen en saunafaciliteiten voor volwassenen. Op zoek naar wat meer spanning? Wagrain biedt ook opties voor paragliden aan. Daarnaast is KLETTER-WELT een aanrader voor wie houdt van klimmen. Beleef hier een unieke natuurbelevenis op grote hoogte.

Speelpark met het gezin in Wagrain
(Foto: © Wagrain – Kleinarl Tourismus)

Familie

Kinderopvang Nee Minimale leeftijd (in maanden) 36
Aantal uren geopend 5 Prijs per dag inclusief lunch (in euro) 74
Prijs per dag zonder lunch (in euro) 61 Openlucht zwembad Nee
Zwemmeer? Nee Gemiddelde temperatuur van het zwemmeer? -
Zomerrodelbaan? Nee Paardrijmogelijkheden? Ja
Midgetgolfbaan? Nee Skatepark? Nee
Avonturenpark? Ja

Zomervakantie tips

Weer Wagrain

Vandaag Morgen Overmorgen
-5°-2° -5°

Locatie

-->