Skip to navigation Skip to main content
Weissensee 7
© Weissensee Tourismus / Martin Steinthaler
Oostenrijk

Fietsen in Weißensee (meer)

13 MTB routes met een lengte van 160 km
Gemakkelijke routes met weinig hoogteverschil
Combineer je fietsrit met een tocht over het meer

Het landschap bij de Weißensee leent zich perfect voor een fietsvakantie. Jong en oud, ervaren of onervaren, er zijn bij de Weissensee fietsroutes voor ieder niveau. In totaal liggen er 160 kilometer aan routes voor je klaar. Van ontspannende rustige fietstochten dichtbij het meer tot steile, rotsachtige routes die hoger in de bergen liggen. Al in het voorjaar kun je hier terecht voor het maken van fietstochten.

Mountainbikeroutes bij de Weissensee

De Weissensee Trail is een van de drie natuurpaden bij de Weißensee Bergbahnen. Het natuurlijke pad is ideaal voor trailbikers. Het meer is op meerdere punten perfect te zien vanaf de route van de Weissenseetrail. De route begint bovenaan bij het bergstation Weissensee en loopt via onverharde paden, haarspeldbochten, steile bochten en kombochten naar het dal. De route is een perfecte mix van uitdagende en gemakkelijke paden voor zowel beginners als gevorderden.

E-biking aan de Weissensee

Met de e-bike ontstaan er veel nieuwe mogelijkheden om de omgeving te ontdekken. Dankzij het ruime aanbod aan e-bike fietsverhuurders aan de Weissensee kun je gemakkelijk een e-bike huren. Met de extra ondersteuning worden tochten voor elk niveau gemakkelijker en zie je meer van de omgeving. Van lange afstanden tot een klim naar de bergweide.

Kamperen bij de Weissensee: dit zijn de mooiste campings >