Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - Fai della Paganella
© Spalder Media Group
Italië

Vakantie Fai della Paganella

  • Klein, rustig en betaalbaar
  • Gelegen op een zonnig hoogplateau
  • Uitzicht op de vallei van Adige
  • Paradijs voor (downhill) mountainbikers

Fai della Paganella is in tegenstelling tot de nabijgelegen toeristische en levendige dorpjes Andalo en Molveno een stuk rustiger en kleiner. Het dorpje ligt hoog boven de Adige vallei op ruim 1000 meter en je kijkt vanuit verschillende punten in het plaatsje zo de diepe vallei in. Fai della Paganella bestaat uit een aantal typische boerenhuizen, enkele hotels, appartementen en een klein centrum met het opvallende gele kerkje Chiesa di San Nicolò met haar stenen toren.

Verder vind je in het centrum van Fai della Paganella een supermarkt, enkele bars en restaurants. Je stapt hier zo in het typische Italiaanse boerenbergleven, zeker wanneer je ’s ochtends tussen de locals een espresso aan de bar bestelt. Fai della Paganella is een prima keuze voor mensen die op zoek zijn naar rust en een mooie bergomgeving tijdens hun zomervakantie.

Paganella huisberg

Net buiten Fai della Paganella ligt het dalstation van de Pradel stoeltjeslift die je zowel te voet als ook met de mountainbike kunt nemen. Via nog een tweetal stoeltjesliften bereik je de top van de Paganella vanwaar je een uitzicht hebt op de puntige Brenta Dolomieten aan de ene kant en aan de andere kant kun je tot aan het Gardameer kijken. Op deze berg ligt een heel netwerk wandelpaden die je terug brengen naar het dal of richting het dorp aan de andere kant van de berg, Andalo. Hier ligt halverwege de berg ook een prachtig kinderland, ‘Kids Gaggia Park’, waar de kleintjes onder andere met banden van grote glijbanen kunnen rutschen, terwijl ouders lekker in ligstoelen genieten van de zon op het terras van de moderne berghut.

Bikemekka Fai della Paganella

De verschillende liften van Paganella en Molveno ontsluiten een enorm netwerk aan downhilltrails voor mountainbikers. Als een van de eerste regio’s in de Alpen heeft men hier speciale trails aangelegd voor mountainbikers die met de lift omhooggaan en via de routes met bochten, jumps, houten bouwwerken en obstakels hun weg weer naar beneden vinden. De trails zijn er van verschillend niveau voor beginners tot en met experts die met hun mountainbike metershoge ‘gaps’ overbruggen. Sportievelingen, maar zeker ook stoere wat oudere kinderen en jongeren, kunnen zich hier dagenlang vermaken op de berg. Uiteraard is het volgen van les bij deze adrenalinesport aan te raden om de techniek van het afdalen goed onder de knie te krijgen. Ook voor ‘normale’ mountainbikes en e-bikes ligt hier in de regio zo’n 400 kilometer aan routes, waarvan 80 kilometer singeltrails voor elk niveau. Kortom; Fai della Paganella is een paradijs voor mountainbikers.

Mountainbiken Molveno
In de regio zijn veel prachtige mountainbike trails, zoals deze in het nabijgelegen Molveno (Foto: © Spalder Media Group)

Weer in Fai della Paganella

Vandaag

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
4 / 16

Vorstgrens

2362 meter

Regen

0 mm

Vandaag

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
4 / 15

Vorstgrens

2313 meter

Regen

0 mm
Pista Paganella
Toeristeninformatie voor Fai della Paganella
Name APT Fai della Paganella
E-mail infofai@visitdolomitipaganella.it
Telefoon 583130
Algemene informatie
Aantal inwoners 950
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 1054 km
Hoogte dorp 958
Aantal toeristenbedden 927
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 2
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 2
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 4
Bars & cafés 11
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken 1
Casino
Theater
Ballonvaart