Skip to navigation Skip to main content

Natuurpark Adamello Brenta

Adamello Brenta
© Spalder Media Group
Adamello Brenta 2
© Spalder Media Group
Adamello Brenta 3
© Spalder Media Group
Adamello Brenta 4
© Spalder Media Group
Adamello Brenta 5
© Spalder Media Group
  • Grootste beschermde natuurgebied in Trentino
  • Ongerepte natuur met watervallen en ruige bergen
  • Tal van uitstapjes en activiteiten (voor het gezin)

Natuurpark Adamello Brenta is met 620 vierkante kilometer aan naaldbossen, bergmeren en berglandschappen een van de grootste beschermde gebieden in de Alpen. Het Parco Naturale Adamello Brenta is onder te verdelen in twee gedeeltes: Brenta en Adamello. De Brenta is een geweldige bergketen in de Dolomieten met toppen boven de 3000 meter. Het Adamello massief ligt iets westelijker en kenmerkt zich door de ongerepte natuur. In vergelijking met de Brenta is het hier een stukje rustiger. Symbool voor Natuurpark Adamello Brenta staat de bruine beer, die hier rond het jaar 2000 opnieuw werd geïntroduceerd.

Bezienswaardigheden Natuurpark Adamello Brenta

Aan bezienswaardigheden geen gebrek in Natuurpark Adamello Brenta. Natuur- en bergliefhebbers kunnen hier tal van prachtige plekken ontdekken. De plekken die je zeker moet bezoeken hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Vallei van de watervallen / Val di Genova
In het Adamello massief vind je een van de mooiste bezienswaardigheden van het Natuurpark Adamello Brenta. De Vallei van de watervallen, oftewel Val di Genova, bestaat uit een verzameling van geweldige watervallen. Tijdens een wandeling kom je onder andere langs de Cascata di Nardis. Deze waterval is 130 meter hoog en ontstaat op de Presanella-gletsjer.

Ambiez Vallei / Val d'Ambiez
Het Val d'Ambiez is te bereiken vanaf Baesa, dat op enkele kilometers van het dorp San Lorenzo in Banale ligt. Vanaf hier staat je een twee uur durende wandeling te wachten of kun je gebruik maken van de pendeldienst naar berghut Cacciatiore. In deze omgeving kun je geweldige bergwandelingen maken (Brentari-pad, Dolomiti di Brenta Trek-routes). Ook het beklimmen van de Cima Tosa (3173 m) behoort tot de mogelijkheden.

Meer van Tovel
Het Meer van Tovel is beslist een van de hoogtepunten in het Natuurpark Adamello Brenta. Dit meer staat te boek als 'het rode meer' en is het grootste natuurlijke meer van Trentino. Vroeger kleurde het water rood door een bepaald type alge dat hier voorkwam, helaas is dit natuurverschijnsel verdwenen. Het water is bijzonder helder en rond het meer komen tal van bijzondere dieren en planten voor.

Wandelen in Natuurpark Adamello Brenta

Het Natuurpark Adamello Brenta biedt oneindige mogelijkheden voor het maken van wandelingen. Je kunt hier huttentochten maken, wandelen met de familie en prachtige dagroutes maken. Vanuit het Val Genova kun je bijvoorbeeld naar de Adamello gletsjer wandelen (16 kilometer, 6 tot 8 uur), met een oppervlakte van zo'n 17 vierkante kilometer is dit de grootste gletsjer van de Italiaanse Alpen. Met Molveno als startpunt is de wandeling naar Rifugio Selvata een aanrader. Tijdens deze wandeling loop je over een panoramapad dat je uitzicht geeft op de ruige wanden en toppen van de Brenta Dolomieten. Il Sentiero Alfredo Benini staat te boek als een van de mooiste via ferrata's van Natuurpark Adamello Brenta.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Schrijf een beoordeling