Skip to navigation Skip to main content
Wandelen
Italië

Wandelen in Comomeer

Rond het Comomeer kun je tal van wandelingen ondernemen. Van eenvoudige, familievriendelijke wandelroutes tot uitdagende paden hoog in de bergen, in de omgeving van het Comomeer vind je het allemaal.

Aan welke oever je ook vakantie viert, er vallen altijd schitterende wandelingen te maken. Hieronder hebben we een aantal tips voor wandelen aan het Comomeer voor je op een rijtje gezet.

Greenway Comomeer

De Greenway Comomeer, die ook wel Greenway del Lario wordt genoemd, is misschien wel de bekendste wandeling aan het Comomeer. Deze wandeling aan de westoever is 10 kilometer lang en neemt je mee langs de plaatsjes Colonno, Sala Comacina, Ossuccio, Lenno, Mezzegra, Tremezzo en Griante. Het uitzicht is adembenemend en de Greenway Comomeer is zowel in de zomer als winter goed begaanbaar. Ook met kinderen is deze wandelroute goed te doen.

Wandeling naar de watervallen van Domaso

Vanuit Domaso kun je je wagen aan een avontuurlijke wandeling langs de rivier de Livo. Onderweg kom je langs tal van watervallen. Het begin is goed te doen, maar meer stroomopwaarts is het klauteren geblazen.

Il Tracciolino: wandeling over een oud spoortraject

In het uiterste noorden van het Comomeer, of eigenlijk bij het Lago di Mezzola, ligt een wandeling langs een oud spoortraject. De Tracciolino wandeling bevindt zich in de Valle dei Ratti, bij het plaatsje Verceia. Voor je aan de wandeling kunt beginnen moet je eerst een ticket kopen om met de auto door de Valle dei Ratti te mogen rijden. Waar de (onverharde) weg ophoudt kun je parkeren en aan de Sentiero del Tracciolino beginnen. Onderweg kom je door diverse tunnels en ook met kinderen is deze route goed te lopen.

Wandeling naar Chiesa San Martino

Breng je je wandelvakantie aan het Comomeer door in de buurt van Menaggio dan is de wandeling naar de kapel van San Martino boven Griante een aanrader. Startpunt is de Chiesa di San Rocco waarvandaan je de bordjes kunt volgen. Je doet er, als je niet al te vaak stilstaat en van het uitzicht geniet, een uurtje over om de Chiesa San Martino te bereiken.

Andere mooie bergwandelingen aan het Comomeer vind je op de flanken van de Monte Legnone, Monte Grona, Monte Bregagno, Monte Crocione en Monte Legnoncino.

Top 10 campings aan het Comomeer >