Skip to navigation Skip to main content
Aravis2
© Aravis / David Machet
Frankrijk

Vakantie Aravis

  • 3 golfbanen in de omgeving
  • Veel (water-)sportmogelijkheden
  • Veel avontuurlijke activiteiten zoals rafting, canyoning en paragliding

Vakantie in het Massif des Aravis staat voor vakantie in La Clusaz, Le Grand Bornand, Manigod en Saint Jean de Sixt. Stuk voor stuk traditionele vakantiedorpen te midden van een imposant berglandschap. Het Massif des Aravis ligt in het noordoosten van de Franse Alpen op de grens van de Haute Savoie en de Savoie. De noordelijkste bergtop is de Tête de la Sallaz; de zuidelijkste de Aiguilles du Mont. Vanuit het noorden, uit de omgeving van het Meer van Genève, bevind je je zo in deze vakantieregio. Kom je vanaf de andere kant, dan is de bekende Col des Aravis (1487 m) de toegangspoort.

Accommodaties bij reispartners in Aravis

Tijdens een vakantie in Aravis kan iedereen zich vermaken. Ervaren bergwandelaars kunnen hier prachtige tochten maken, waarbij ze oog in oog komen te staan met de Mont Blanc. In het dal kun je activiteiten ondernemen zoals canyoning, rafting en vissen. Met kinderen is het leuk om naar Tyrooo in La Clusaz te gaan. Hier kan worden geklauterd, geklommen en gesprongen. Toe aan een frisse duik? Het Aravis Aqua Centre biedt uitkomst. Uit het Massif des Aravis is ook de beroemde Reblochon kaas afkomstig. Een uitstapje naar een boerderij waar de kaas wordt gemaakt is een echte aanrader.

Le Grand Bornand

Het één na grootste dorp van Massif des Aravis is een goede plek voor familievakanties. Tot twaalf jaar worden de kinderen vermaakt en opgevangen. Gezellig met zijn allen op stap kan natuurlijk ook. In Le Grand Bornand kun je uitstapjes maken naar het stadsdeel Chinaillon. Het oudste deel hiervan bestaat al sinds de 17e eeuw. In de winter beginnen hier de meeste skipistes. Daarnaast staat Le Grand Bornand bekend om zijn chalets. Ruim 400 chalets liggen her en der verspreid door het dorp en in de bergen. Sommige zijn meer dan 300 jaar oud. Eigenlijk kun je niet zeggen dat je in het dorp bent geweest als je niet overnacht hebt in een chalet. Dit is ook erg leuk om met het hele gezin te doen. De chalets zijn vaak simpel, maar comfortabel en geven je het echte berggevoel.

Manigod

Manigod ligt aan de voet van de Etale berg (op 2,484 meter hoogte). Het 15e eeuwse dorpje telt slechts 900 inwoners en is daarmee de kleinste van het stel. Het is een rustig en stil dorp waar landbouw nog steeds een zeer belangrijk onderdeel is van de plaatselijke cultuur. Daarnaast is de gastronomie erg belangrijk. In Manigod wonen echte Bourgondiërs. Marc Veyrat, één van de bekendste chef-koks van Frankrijk, komt niet voor niets uit dit dorp. Maar je kunt meer dan eten in Manigod. In de omgeving liggen kilometers aan wandelroutes en bijna evenveel fietsroutes. Een aantal hiervan komt langs bekende plaatsen rondom Manigod. Zo is er de Mont-Pellaz bron waarvan gezegd wordt dat die gezegend is door Saint Francois de Sales en slechte ogen zou genezen. Verder is er nog de Croix-Fry steen. Dit is een legendarisch blok kalksteen dat er uitziet als een kruis.

St.-Jean-de-Sixt

St.-Jean-de-Sixt ligt in het hart van de Aravis region. Het heeft slechts 1,000 inwoners en het zijn dan ook de evenementen en activiteiten die het een leuk vakantiedorp maken. De mensen zijn hartverwarmend en het is duidelijk dat ze het de gasten graag naar de zin willen maken. Ook hier is eten erg belangrijk. Iedere maaltijd wordt met zorg en aandacht bereid. Door de ligging van het dorp kun je elke uithoek van Massif des Aravis makkelijk bereiken. Daarnaast kun je met de mountainbike vanuit het dorp meerdere bergtoppen bereiken. Enkele voorbeelden zijn Le Danay, Le Suet en Le Lachet. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op de Aravis bergen en de Mont Blanc.

La Clusaz

La Clusaz is één van Frankrijks jetset ski-resorts. Menig beroemdheid bindt hier de latten onder in de winter. In de zomer is La Clusaz een wat minder bezochte plaats, terwijl het ook dan een goede plaats is om vakantie te houden. Vooral de sportieve bergliefhebbers zullen zich hier erg vermaken. La Clusaz is het grootste dorp van de vier dorpen die samen het Massif des Aravis vormen en met 2.000 inwoners is het eigenlijk nog klein. Het dorp ligt tussen twee bergen in, in een klein smal dal. Hoewel het dorp prachtig gelegen is, draait het in La Clusaz vooral om de bergen. Evenementen en activiteiten worden op de bergen zelf georganiseerd. In de zomer zijn er vier liften in werking; Beauregard gondel, Patinoire gondel, cret du merce stoeltjeslift en de Etale kabelbaan.