Autovakantie Duitsland

Duitsland
© Spalder Media Group

De meeste Nederlanders pakken de auto als ze op vakantie gaan naar Duitsland. Autovakanties zijn een voor de hand liggende keuze, het hele land is makkelijk te bereiken dankzij het uitstekende wegennet. Een voordeel waar veel Nederlanders van houden is dat op veel Duitse wegen geen snelheidslimiet geldt. Duitsland, autovakantie: snel en makkelijk op je eindlocatie!

Een van de nadelen van het Duitse wegennet is dat er regelmatig wegwerkzaamheden zijn. Zorg er dan ook van tevoren voor dat je op de hoogte bent zodat je eventuele B-wegen kan nemen. In de zomer zijn veel vakantiegangers op doorreis naar Scandinavië of de Alpen. Dit kan voor oponthoud zorgen tijdens je autovakantie. Duitsland is met name druk op de wegen op vrijdag na 13 uur en op zaterdag richting het zuiden na 9 uur en richting het noorden na 11 uur. Houdt hier rekening mee tijdens je autovakantie.

Overzicht links met de auto

Autovakantie Duitsland: tol betalen vanaf 2016?

Op het moment zijn de Duitse wegen nog tolvrij voor toeristen. Wel loopt de discussie om dit vanaf 1 januari 2016 te veranderen. Indebergen.nl houdt je op de hoogte van de ontwikkelingen. In een aantal stadscentra hanteert Duitsland milieuzones. Om het centrum te bereiken heb je een milieusticker nodig, informeer van tevoren als je van plan bent om een van de steden te bezoeken in Duitsland. Autovakantie naar Beieren? Sommige privéweggetjes vragen een kleine vergoeding.

Pech tijdens je autovakantie in Duitsland

Heb je pech tijdens je autovakantie? Duitsland verplicht een gevarendriehoek en verbanddoos. Vanaf 1 juli 2014 is een veiligheidsvest ook verplicht. Iedereen die bij pech of een ongeval de auto verlaat is verplicht om een vest te dragen. Informeer van te voren bij je wegenwacht welke telefoonnummers je kan bellen als je pech hebt tijdens de autovakantie. Duitsland staat het niet toe om een auto met pech langs de snelweg te repareren.

De Romantisch Straβe

Wil je Duitsland ontdekken met de auto? Volg dan de Romantische Straβe, een van de bekendste en mooiste toeristische routes in Duitsland. De route loopt van Würzburg naar Füssen en leent zich uitstekend voor een autovakantie. Duitsland bezit een aantal prachtige middeleeuwse steden en kastelen, hier komt de naam van de route ook vandaan. Kunst, cultuur en gastvrijheid, dat is wat je kunt verwachten van de Romantische Straβe. Volg eenvoudig de bruine bordjes of informeer bij de plaatselijke VVV kantoren naar een gratis exemplaar van de routekaart voor jouw romantische autovakantie. Duitsland is een prachtig land, zeer geschikt voor een fantastische autovakantie!

Locatie

Zomervakantie tips