Skip to navigation Skip to main content
Fietsen
Duitsland

Fietsen in Schönau am Königssee

Ontdek ruim 700 km aan mountainbikeroutes
Ook is de omgeving goed voor 565 km aan fietspaden
Geschikte fietsroutes voor families

Fietsvakantie in Schönau am Königssee

Rondom Schönau am Königssee vind je een enorm netwerk aan mountainbike- en fietsroutes. Downhillen, wielrennen, mountainbiken, e-biken of een rustgevende fietstocht door de omgeving, in Schönau am Königssee vind je mogelijkheden voor iedereen. Ga met de lift omhoog en spaar je energie voor mooie afdalingen of leuke fietsroutes hoger in de bergen.

Mountainbikeparadijs rondom Schönau am Königssee

Schönau am Königssee maakt deel uit van de regio Berchtesgaden. De omgeving is een mountainbikeparadijs met 25 tochten en ruim 700 kilometer aan routes. Zowel beginners als experts zullen hier genoeg uitdaging ervaren. Zo zijn er eenvoudige en gemiddelde routes voor de hele familie en beginners. Tips voor hen zijn de Ettenberg-runde, Schönau am Königssee - Königsee Loop en de Toller Watzmann Blick – Kührointhütte Loop. Ervaren mountainbikers zullen sneller de pittige routes opzoeken. Een aanrader voor experts is de Gotzenalm, een leuke uitdaging van 33 kilometer lang. De Rund um die Reiter Alm en de Mordaualm-tour zijn tevens een zwarte routes, die ervaring vergen.

Landschap in Berchtesgadener Land(Foto: © Berchtesgadener Land Tourismus)

Fascinerende fietsroutes rondom Schönau am Königssee

Berchtesgaden biedt toegang tot een gevarieerd fietsgebied tussen Königssee en Rupertwinkel. Het netwerk bestaat uit maar liefst 565 kilometer aan fietspaden verdeeld over 15 gemarkeerde tochten. Maak mooie fietstochten over de glooiende heuvels en meren van Berschtesgaden. Er zijn speciale fietspaden voor families, zoals de Familien-radpad van ruim 32 kilometer. Wie ontspannen wil genieten van de gevarieerde natuur rondom Schönau am Königssee, kan gebruik maken van een e-bike.

Fietsen
Aantal fietspaden 1
Aantal km mountainbikeroutes
Tochten met gids?
GPS routes beschikbaar?
Aantal km fietspaden 12
Mountainbikepaden voor beginners?
Mountainbikepaden voor gevorderden?
Mountainbikepaden voor experts?