Skip to navigation Skip to main content
Kufsteinerland Vakantie
© Stefan Schopf

Beleef alle kleuren van het Kufsteinerland in de nazomer

Weelderige alpenweiden, imposante bergsculpturen en een kleurenpalet met vele goudtinten... Nazomeren in het Kufsteinerland is om meerdere redenen een grote aanrader. Ga lekker het Kaisergebergte in en volg mooie wandelpaden, stap op de fiets en ontdek het dal of duik in de cultuur van de vesting Kufstein. Geniet in het Kufsteinerland van de natuur in al haar glorie en beleef de kleuren van een Oostenrijkse nazomer. Onze tips?

Wie de natuur wil beleven in al haar tinten, zit in het Oostenrijkse Kufsteinerland zonder meer goed. Het Kaisergebergte vormt een geweldig decor voor zowel sportieve bergfanaten als vakantiegangers die van de natuurpracht komen genieten. Aan een keuze uit fietstochten geen gebrek, want om de omgeving op twee wielen te ontdekken zijn er talloze routes voor elke fietser. Maar waarom het Kufsteinerland vooral zo'n tip is voor een fijne nazomer, is vanwege de veelzijdigheid: cultuur, natuur, lekker eten en ontspanning komen hier allemaal samen. 

Trek je wandelschoenen aan

Of je een beetje kunt wandelen in het Kufsteinerland? Nou, niet een beetje, je kunt heel veel mooie wandelingen maken in deze Oostenrijkse regio! De natuur hier is onverdeeld mooi en kleurt in alle hoeken anders. Het Kaisergebergte leent zich geweldig voor wie ondergedompeld wil worden in de natuur op wandelschoenen. Maak een rit met de iconische Kaiserlift, ga op pad met het gezin of volg een begeleide tocht met gids die je alles vertelt over de natuur waardoor je omgeven wordt. 

Kaiserlift in het Kufsteinerland
© Mathäus Gartner

Solo in de Kaiserlift

In je eentje in de lift? De eenpersoons Kaiserlift biedt een unieke wijze van vervoer en brengt je in alle rust naar de Brentenjoch. Hier ligt een bergwereld vol mooie paden op je te wachten. Geleidelijke tochten door het Kaisergebergte en uitzichten op de Wilder Kaiser laten een indruk achter, maar dat doet de rit met de Kaiserlift eigenlijk ook al. 

Wandelen met familie in het Kufsteinerland
© SvenFotografiert

Familietip: Naturerlebnisweg

De Naturerlebnisweg is een tip voor families die willen wandelen in het Kufsteinerland. Langs het themapad vind je veertien interactieve stations die de tocht tot een hele belevenis maken voor groot en klein. Je start de wandeling bij het middelstation Duxer Alm in Kufstein en loopt door tot de Marienkapelle aan de Duxer Köpfl. Reken op ongeveer anderhalf uur wandelen. 

Begeleide wandeltochten in Kufstein
© SvenFotografiert

Begeleide wandeltochten

Beleef de zomer of de herfst in het Kufsteinerland in al haar kleuren en ga op pad met een ervaren berggids die het gebied op zijn of haar duimpje kent. Zo ontdek je het beschermde natuurgebied Kaisergebergte optimaal en leer je waarom dit ooit is verkozen tot mooiste dal in Oostenrijk. Je ontdekt alle hoeken en komt meer te weten van de regio via 'Geheimtipps' van de locals'. 

Yoga in het Kufsteinerland
© Max Draeger, Mountain Visuals

Eén met de natuur

Het Kufsteinerland bestaat dan wel uit een interessante vesting en lieflijke dorpjes, toch is de schitterende natuur hetgeen dat deze regio zo kenmerkt. De omgeving bestaat uit bijzondere krachtplekken die erom bekend staan vernieuwde energie te geven en bovendien ontspanning te bieden. Op warme dagen nodigen bergmeren als de Thiersee of Hechtsee uit om een duik te nemen. Vakantiegangers die één met de natuur en zichzelf willen worden, beoefenen hier yoga, al dan niet begeleid. Tijdens wandeltochten kom je tot rust op energierijke plekken zoals de larikshouten bank onder de Gamskogel. En bergliefhebbers die genieten van kleurrijk Alpenspel, nemen simpelweg alle uitzichten in hen op tijdens een sportieve activiteit: wandelen, fietsen of klimmen. 

Kufsteinerland op twee wielen

Wil je het Kufsteinerland op de fiets ontdekken? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor heerlijke tochten op twee wielen. Van een rondje langs de historische vesting Kufstein tot een geleidelijk pad langs het water en pittoreske dorpjes in de Oostenrijkse regio. Maar ook voor een mooie route met smakelijke stops bij gezellige berghutten wil maken, kun je uit de voeten in het Kufsteinerland. 

Pölvenradrunde

Fietsen in het Kufsteinerland
© Mathäus Gartner

Een fietstocht die goed te doen is en waarbij je een prachtige route aflegt, is de Pölvenradrunde. De tocht is nog geen 30 km lang en leidt langs eeuwenoude traditionele boerderijen, weergaloze uitzichten en sfeervolle dorpjes. Ontdek Bad Häring, maar ook de omgeving van Mühltal en Söll.

Kaiserradrunde

Kaiserradrunde in het Kufsteinerland
© Stefan Schopf

Een andere fietstip is de Kaiserradrunde. Deze is meer voor de sportieve fietser maar biedt onvergetelijke momenten. Je begint in het middeleeuwse hoogtepunt Kufstein en volgt een ruim 80 km lange route langs allerlei andere highlights.

Kaiserweis' Genussradrunde

Tussenstop tijdens de Kaiserweis Genussradrunde
© Lolin

Fietsen, natuur en lekker eten. Dat is de Genussradrunde in een notendop. Tijdens deze heerlijke route trap je langs oude boerderijen in de dorpjes waar ze huisgemaakte specialiteiten serveren. Denk aan Schnaps of heerlijkheden uit de Tiroolse keuken.

Cultuur, natuur, culinair genieten

en nieuwe energie...

In het Kufsteinerland komt het bij elkaar

Nazomeren in Tirol op een plek waar je eigenlijk alles vindt wat je zoekt? Het Kufsteinerland is het antwoord. Een schitterende natuur, rustiek landschap, een flinke dosis cultuur, culinaire mogelijkheden en ontspanning zijn hier allemaal in harmonie met elkaar. Dat maakt het Kufsteinerland een veelzijdige bestemming voor vakantiegangers die er even tussenuit willen.

K van Kufsteinerland

Deze special is geschreven in samenwerking met het Kufsteinerland.