Skip to navigation Skip to main content
Karnten
© Kärnten Werbung

Kampeervakanties in Karinthië

Eindelijk weer genieten van natuur en vrijheid! Voel de warmte van de zon op je huid en geniet van de bergen, de warme zwemmeren en het milde klimaat van het ‘dichtstbijzijnde Zuiden’. Er zijn tal van redenen voor een kampeervakantie in Karinthië, in het zonnige zuiden van Oostenrijk. Nieuwe indrukken opdoen en diep ademhalen - op de ruim 100 campings, met totaal 16.000 standplaatsen, vindt iedereen zijn favoriete plekje.

Karinthië en het gebied eromheen biedt kampeerders gevarieerde mogelijkheden om te genieten van glooiende bergen en diepblauwe zwemmeren. Grote en kleine wandelaars kunnen hun hart ophalen op weg naar de bergtoppen. De vele recreatieve wandelroutes, die vaak vlak bij de camping beginnen, nodigen uit om actief bezig te zijn. De prachtige wandelpaden liggen op alle denkbare hoogtes, zijn gezinsvriendelijk en vaak zelfs begaanbaar met kinderwagens.

Als je graag fietst, klimt of op warme dagen in het koele water wilt bijkomen, dan ben je hier precies op de goede plek. Het milde klimaat aan de zuidzijde van de Alpen en de vele zonnige dagen zorgen voor veelzijdige vakanties vol avonturen.

Karnten1
© Kärnten Werbung

Altijd in beweging

Met een trekkingfiets, mountainbike of elektrische fiets op pad? Karinthië heeft voor elk type fietser wat wils. Op de vele verschillende fietstochten in Karinthië ontdek je eenvoudig de verschillende bergmeren en de schitterende omgeving. Tijdens de fietstocht ‘Große Kärnten Seen-Schleife’, waarbij je in een grote route rond de Karinthische meren fietst, kun je veel avonturen beleven en genieten van de prachtige landschappen.

De 340 kilometer lange route heeft de vorm van een acht en loopt afwisselend langs tien meren of langs de oevers van de rivier de Gail of de Drau met idyllische uitkijkpunten. Dankzij de 'acht-vorm' is het mogelijk om je individuele fietsroute geheel naar eigen wens samen te stellen. Vijf verschillende tochten met een lengte van 4 tot 55 kilometer verbinden alle meren van de regio. De routes zijn uitstekend bewegwijzerd, ook via gps-tracks en de gratis kaarten zijn heel handig.

Ebike Karnten
© Kärnten Werbung

Energiek op weg op de e-bike

Handig wanneer je zelf geen fiets mee kunt of wilt nemen: langs de goed bewegwijzerde fietsroutes vind je 50 'Kärnten rent-e-bike' verhuurlocaties met 1000 huurfietsen, inclusief e-bikes en oplaadpunten. Hier kun je heel gemakkelijk een fiets huren en aan het eind van de tocht weer inleveren bij een willekeurige 'Kärnten rent-e-bike' locatie. De rustplekken met mooie uitzichten of een boottochtje tussendoor, zijn ideaal om weer nieuwe energie op te doen.

Alpe Adria Trail
© Kärnten Werbung

Alpe-Adria-Trail

Als je hogerop wilt wandelen, kun je de tocht starten op de hoogste berg van Oostenrijk, de 3798 meter hoge Großglockner. Hier begint de Alpe-Adria-Trail, met een lengte van 750 kilometer en 43 dagetappes de langste wandelroute van Karinthië. Maar weinig mensen leggen de hele trail in één vakantie af. De meesten kiezen, afhankelijk van hun wensen, voor een paar etappes. Bij boekingscentrum Trail Angels kunnen ze je helpen bij het plannen van jouw route.

Culinair genieten

Trek gekregen? Dan kun je terecht in de traditionele herbergen, eetgelegenheden en restaurants in de regio. Met verse en veelal regionale producten worden de heerlijkste gerechten, die zo speciaal zijn voor het gebied tussen de Alpen en Adriatische Zee, bereid en geserveerd.

Diner Karnten
© Kärnten Werbung

Slow trails: makkelijke wandelingen

Slow Trails
© Kärnten Werbung

Er zijn veel recreatieve wandelroutes, die vaak al bij de camping beginnen en die uitnodigen om actief bezig te zijn op schitterende paden op verschillende hoogtes. Wil je een makkelijke wandeling maken? Probeer dan de Karinthische Slow Trails. Dat zijn in totaal elf korte wandelingen vlak bij de Karinthische meren, nooit langer dan 10 kilometer en nooit met meer dan 300 meter hoogteverschil. Elke trail heeft een eigen karakter en een eigen verhaal.

Kanoën en klimmen

Kanoen
© Kärnten Werbung

De fantastische combinatie van bergen en warme zwemmeren zorgt ervoor dat actief genieten en intens beleven aan de orde van de dag zijn. Zin in iets anders? Dan is de Draupaddelweg - in een kano of kajak over de langste en grootste rivier van Karinthië varen - misschien een goed idee. Ook zijn er natuurlijk talrijke spannende klimmogelijkheden met verschillende moeilijkheidsgraden in de bergen van Karinthië.

Deze special is geschreven in samenwerking met Kärnten Werbung.