Skip to navigation Skip to main content

MMM Messner Mountain Museum

Messner Mountain Museum
© wisthaler.com
Afbeelding - u1l4kt3schncfukcitpg
© wisthaler.com
Messner Mountain Museum
© wisthaler.com
Messner Mountain Museum
© wisthaler.com
  • Architectonisch hoogtepunt
  • Gebouwd op 2275 meter hoogte
  • Geniet van een schitterend uitzicht

Het MMM Messner Mountain Museum ligt op een hoogte van 2275 meter en is daarmee het hoogstgelegen museum in de Italiaanse provincie Zuid-Tirol. Het museum is gebouwd op de top van de Plan de Corones en is een architectonisch hoogtepunt. Het MMM Messner Mountain Museum staat in het teken van het leven van Reinhold Messner, het klassieke alpinisme en de ontwikkeling daarvan.

Het MMM Messner Mountain Museum

In het MMM Messner Mountain Museum komen de ideeën van de wereldberoemde architect Zaha Hadid en de bekende bergbeklimmer Reinhold Messner samen. Het gebouw ligt ingebed in de berg en is bijzonder om te zien. In het museum kom je alles te weten over Reinhold Messner en zijn leven als alpinist. Zo leer je meer over een aantal bekende bergen, de ontwikkeling en geschiedenis van het klimmen en klimuitrusting. Ook worden spannende verhalen van bergbeklimmers verteld. Het gebouw is niet alleen aan de buitenkant indrukwekkend om te zien, ook vanbinnen is dat het geval. Het museum staat vol bijzondere schilderijen en objecten. Daarnaast kun je op meerdere plekken genieten van een prachtig uitzicht. Vanaf het MMM Messner Mountain Museum kun je zowel Italiaanse, als Oostenrijkse bergtoppen bewonderen.

Het MMM Messner Mountain Museum op de Plan de Corones, ook wel MMM Corones genoemd, is het zesde en laatste museum van Reinhold Messner. Deze musea liggen verspreid in de provincies Zuid-Tirol en Veneto en staan allemaal in het teken van de bergen.

Openingstijden

Maandag 10.00 - 16.00
Dinsdag 10.00 - 16.00
Woensdag 10.00 - 16.00
Donderdag 10.00 - 16.00
Vrijdag 10.00 - 16.00
Zaterdag 10.00 - 16.00
Zondag 10.00 - 16.00

Open vanaf de eerste zaterdag in juni tot en met de tweede zondag in oktober en van eind november tot half april. Openingstijden afhankelijk van de berglift.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*