Skip to navigation Skip to main content

Boerderijvakantie met de familie bij Roter Hahn

6455 - Boerderijvakantie met de familie bij Roter Hahn

Van lammetjes knuffelen en het uitmesten van de stallen tot bramen plukken of het bakken van brood. Tijdens een vakantie op een Roter Hahn vakantieboerderij in het Italiaanse Zuid-Tirol, beleven kinderen vele boerenavonturen of gaan in de leer als boerenknecht. Terwijl zij zich vermaken, kunnen ouders zich heerlijk ontspannen. De boerderijen lenen zich ook goed voor een multigeneratie vakantie.

Op de boerderij valt altijd wat te beleven

Voor kinderen is een boerderij een fantastische vakantiebestemming. Er is altijd wat te beleven en te ontdekken. De boer een handje helpen of rondom de boerderij samen op pad om kennis te maken met Moeder Natuur. Een Roter Hahn vakantieboerderij is een ideale uitvalsbasis voor sportieve families die de fascinerende bergwereld van de Alpen en de Dolomieten (UNESCO Werelderfgoed), met haar flora en fauna, willen verkennen. Zo neemt de boer de kleine rangers mee op expeditie naar het plantenrijk, bekijken ze bijzondere gesteenten en gaan op ‘wildsafari’. Wie zelf op pad wil, krijgt van niemand minder dan de boer zelf, de beste tips.

Vakantie aan het zwemmeer

Bij een familievakantie hoort ook zwempret. Jong en oud vinden volop mogelijkheden voor een verfrissende duik in het koele water van een bergmeer in de directe omgeving of in de natuurlijke zwemvijver bij de boer. Sommige zwemmeren liggen op een prachtig idyllisch plekje, zoals het Laghetto di Fiè bij de berg Sciliar of het Lago di Caldaro, het warmste bergmeer in het zuiden van Zuid-Tirol. Wie houdt van een uitdaging, wandelt naar de Laghi di Sopranes. Een sprong in het koude bergwater is echter alleen voorbehouden aan echte ‘diehards’. Veel boerderijen hebben een natuurlijke zwemvijver of beschikken over een buitenbad in de tuin, vaak met water waaraan geen druppel chemicaliën is toegevoegd.

Vakantie aan het zwemmeer in Zuid-Tirol

Multigeneratie-reistrend

Multigeneration travel is een steeds vaker geziene vorm van vakantievieren. Door de toenemende welvaart en reislustigheid van senioren zijn grootouders gezonder en actiever dan ooit tevoren. Op vakantie gaan met grootouders, ouders en kleinkinderen is dan ook een ideale manier om écht samen tijd door te brengen en tegelijkertijd ook de mogelijkheid hebben om zelf activiteiten te ondernemen. Terwijl de kleinkinderen de stallen uitmesten en de ouders een boek lezen, maken de grootouders een wandeling of trekken er op uit met de fiets. De kleinschalige vakantieboerderijen van Roter Hahn bieden een vakantie vol spanning en avontuur voor alle leeftijden met ongekende gastvrijheid.

Boerderijvakanties in Zuid-Tirol

Roter Hahn is gespecialiseerd in boerderijvakanties in Zuid-Tirol, de zonnige regio in de Italiaanse Alpen. Alle 1.600 locaties zijn werkende boerderijen. Elk heeft zijn eigen specialiteit. Sommige zijn vooral gericht op vee en andere dieren, maar er zijn ook fruitteelt boerderijen of wijnboeren met prachtige wijngaarden op de hellingen van de zuidelijke Alpen. De accommodaties met maximaal vijf vakantiewoningen of acht tweepersoonskamers hebben een gezellige, persoonlijke sfeer.

Klik hier voor meer informatie over Roter Hahn >>

Boerderijvakanties in Zuid-Tirol
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.