Skip to navigation Skip to main content

Specialiteit uit Graubünden: Capuns

5787 - Specialiteit uit Graubünden: Capuns

Gevulde wijnbladeren, sushi en Capuns. Allen gerechten bestaande uit producten verpakt in bladeren. Deze manier van koken is al eeuwenoud. Ook in Graubünden wordt deze techniek al jaren gebruikt onder de naam Capuns, in Nederland ook wel bekend als ‘snijbietrolletjes’. Het leuke aan Capuns is vooral dat er niet een recept is. Je kan oneindig experimenteren met type bladeren en vulling.

Ingrediënten (voor 5 pers.)

 

  • ›400 gram meel
  • ›3 eieren
  • ›1 dl water
  • ›5 dl melk
  • ›Zout en peper
  • ›1 paar Landjäger (of een ander soort gerookte worst)
  • ›1 Salsiz van 120 gram (Bündner worst)
  • ›100 gram rauwe ham (of spekblokjes)
  • ›10 gram peterselie
  • ›10 gram bieslook
  • ›20 gram munt
  • ›60 voederbietenbladeren
  • ›4 dl bouillon
  • ›100 gram geraspte kaas
  • ›50 ram boter

Bereidingswijze

Doe het meel in een kom. Voeg de eieren, water, melk (1dl) en gehakte kruiden toe. Roer het tot een gladde deegmassa en zet het in de koelkast. Snijd de Landjäger, Salsiz en rauwe ham (of spek) in blokjes en meng het door het deeg heen. Was de bladeren, doe een lepel van het deeg in het blad en wikkel het blad om het deeg heen. Doe de rest van het melk en de bouillon in een pan en breng het aan de kook. Doe de Capuns in het kokende melk/bouillon mengsel en laat het 10 minuten zachtjes koken. Haal de Capuns uit het kookvocht en leg ze op een bord. Giet er met een lepel wat kookvocht overheen en bestrooi de Capuns met de kaas.

Wikkel het blad om het deeg

 

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.