Skip to navigation Skip to main content

Handige wandelapps voor tijdens de vakantie

5402 - Handige wandelapps voor tijdens de vakantie

Niets zo handig voor tijdens de vakantie als je smartphone die je in een handomdraai in alle benodigde informatie voorziet! Verdwaalt tijdens de wandeling? Geen zorgen, daar heb je je GPS-systeem voor! Overzichtelijke kaarten, ervaringen van anderen en alle technische informatie die je nodig hebt. Bereid je goed voor op je vakantie met de juiste app!

Swiss Hike

Deze app geeft een overzicht van de 32 mooiste wandelroutes van Zwitserland. Elke wandeling wordt omschreven, er worden details gegeven van de stijgingen en dalingen, duur en moeilijkheidsgraad. Natuurlijk wordt er ook een kaart gegeven, de route kan niet ontbreken. Voor een lunch tijdens de wandeling heeft de app een paar goede tips klaarliggen. Ook beschikbaar: Swiss Zwemweer, Swiss Events en Swiss Winter Hike.

iOS , Gratis

Swiss Hike app

Südtirol / South Tyrol Trekking Guide

De wandelapp van Zuid-Tirol, Italië. Dankzij het GPS systeem is verdwalen haast onmogelijk. Prachtige wandelroutes en panorama’s, met deze app vind je het allemaal. In totaal bevat de app 600 wandelroutes en bergwandelingen. Per route wordt ook aangegeven hoe zwaar de route is, de weersverwachtingen en de duur van de route. Mocht je vrienden en familie willen vertellen wat je aan het doen bent, dan kan je simpelweg de Facebook of Twitter optie gebruiken.

iOS en Android, Gratis

Südtirol / South Tyrol Trekking Guide app

iAustria

Deze app helpt je bij het ontdekken van Oostenrijk. Deze veelzijdige app kan worden afgestemd op je eigen behoeftes: zomer- of wintervakantie, cultuur, wandelen, fietsen en musea. Hiernaast kan je keuzes maken tussen steden en het platteland. Ook verkrijgbaar in de versie iAustria Freizeitradar en iSki Austria.

iOS, Android , Gratis

iAustria app

EveryTrail

Met de EveryTrail app kan je de route die je wandelt, fietst, vaart of rijdt in kaart brengen. Tijdens de route kan je foto’s en video’s in de app plaatsen. De app houdt automatisch afstand, snelheid en hoogte bij. De app maakt gebruik van een aantal overzichtelijke kaarten. Doormiddel van extra downloads kan je een aantal reisgidsen aan de app toevoegen. Je kan je trip in de catalogus van de app plaatsen. Hierdoor is het voor andere mensen mogelijk om jouw t(r)ip te volgen. Zelf kan je ook gebruik maken van de t(r)ips van andere reizigers. Ook kan je updaten naar EveryTrail Pro, voor IOS én Android.

iOS, Gratis

EveryTrail app

Bruckmann

Bruckmann apps zijn in meerdere versies verkrijgbaar. Wandelen, fietsen, mountainbiken, wielrennen, motorrijden enzovoorts. Elke app geeft de mogelijkheid om een route te zoeken aan de hand van locatie, duur of zwaarte. Per route wordt een omschrijving en tour informatie gegeven. Foto’s en video’s geven een goed beeld van de route. De app maakt gebruik van overzichtelijke kaarten, deze zijn ook offline beschikbaar. Dankzij het GPS-systeem kan je precies zien hoe ver je bent. Vanuit de Wanderführer Europa app is het mogelijk om per gebied een uitbereiding te downloaden. Bruckmann heeft wandelroutes in 86 gebieden in Europa.

iOS, Android, €3.59

Weet jij nog een leuke app of wil je je ervaring met een van deze apps delen? Laat een reactie achter!

Bruckmann app
Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.