Skip to navigation Skip to main content

Paznauntal introduceert de Paznauner Höhenweg

4914 - Paznauntal introduceert de Paznauner Höhenweg

Wie het prachtige landschap van de vakantieregio Paznauntal (Tirol) in de hoogte wil ontdekken, kan de 9 etappes van de Paznauner Höhenweg bewandelen. Een wandelreis die zeker op de ‘to do’ lijst staat van wandelaars en natuurliefhebbers. De etappes zijn zeer divers, variërend van weelderige alpenweiden en lariksbossen tot ruige bergtoppen en rotsformaties voor een geweldig uitzicht.

Doorkruis het Paznauntal

De Paznauner Höhenweg bestaat in totaal uit 9 secties, 11.000 hoogtemeters en 120 km. Hikers bepalen zelf of zij de gehele tocht of één van de etappes afleggen. De routes verschillen van 5 tot 22 km per dag en doorkruizen het gehele Paznauntal (See, Kappl, Galtür en Ischgl). Tijdens de wandelingen naar de bergtoppen van de Alpen worden verschillende berghutten en steile rotsachtige gebieden aangedaan.

Een beloning voor het echte werk

Langs de routes van de Paznauner Höhenweg bevinden zich meerdere stempelstations waar je een stempel krijgt. Het stempelboekje dient als bewijs voor het behalen van een etappe. Je bepaalt zelf wanneer en in welke volgorde de etappes worden behaald, waarbij het stempelboekje als bewijs dient. Wie de totale route van 120 km heeft afgelegd, is niet alleen bekend geworden met het gebied van het Paznauntal maar ontvangt ook een exclusieve goodie bag.

Paznauner Höhenweg

Plannen en organiseren

Een goede planning en organisatie is noodzakelijk voor de Paznauner Höhenweg. Of je nu één etappe of de gehele route kiest, een goede voorbereiding is het halve werk. Het is verstandig rekening te houden met de weersomstandigheden en een zorgvuldige planning te maken op basis van conditie. De routes gaan deels door het hooggebergte van de Alpen, waardoor enige ervaring met wandelen in berggebieden van belang is. Ook relevant kaartmateriaal is belangrijk voor een onderneming als de Paznauner Höhenweg. De interactieve map is gemakkelijk te downloaden via de website van Ischgl. Voor lange routes en overnachtingen is het gebruikelijk om een lichte rugzak met essentiële spullen mee te nemen zoals water, eten, een EHBO kit en een slaapzak.

Plan je route van tevoren

De etappes

  • Etappe 1: See - Ascherhütte, 5,5 uur, 12,5 kilometer
  • Etappe 2: Ascherhütte - Kappl, 8 uur, 21,5 kilometer
  • Etappe 3: Kappl - Ischgl, 9,5 uur, 21 kilometer
  • Etappe 4: Ischgl - Galtür, 7,5 uur, 16 kilometer
  • Etappe 5: Galtür - Friedrichshafener Hütte, 3,5 uur, 7 kilometer
  • Etappe 6: Friedrichshafener Hütte - Darmstädter Hütte, 6,5 uur, 10 kilometer
  • Etappe 7: Darmstädter Hütte - Niederelbe Hütte, 5,5 uur, 9 kilometer
  • Etappe 8: Niederelbe Hütte - Edmund Graf Hütte, 4,5 uur, 9 kilometer
  • Etappe 9: Edmund Graf Hütte - Abstieg nach See, 9,5 uur, 22 kilometer

Klik hier voor meer informatie over de Paznauner Höhenweg >>
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.